Новини от област Стара Загора и България

Издание 2022 година

Независимо експертно жури ще оценява проектите в конкурса "Загорка зелен фонд"

Независимо експертно жури ще оценява проектите в конкурса Загорка зелен фонд
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Екип от експерти ще оценява проектите, които имат за цел облагородяване на градската среда в Стара Загора

Конкурсът „Загорка Зелен Фонд 2022“, чиято цел е да подкрепи проект, свързан с облагородяване на градската среда в град Стара Загора и региона, навлезе в следващата си фаза. Независимото експертно жури, което ще оцени обективно всички постъпили проекти е вече факт, като традиционно в него ще се включат професионалисти от най-различни области, включително представители от Загорка.

И тази година в платформата за кандидатстване на компанията, неограничен брой идеи могат да подават физически лица и неправителствени организации от цялата страна, не по-късно от 1 декември 2022 година.
Всички кандидатури трябва да бъдат обвързани с опазването на околната среда или да имат социална насоченост, така че от реализирането на проекта да могат да се възползват максимално много хора.

ЗАГОРКА ще финансира реализирането на проекта победител със сума до 50 000 лева, благодарение на кампания свързана с продажбата на специалното пиво Загорка Юбилейно. Юбилейно пиво не е просто бира, с която компанията отбелязва своята 120 годишнита, а е бира с кауза, която затвърждава мисията на компанията за #добрототук. При закупуването на всяка бутилка Загорка Юбилейно, ЗАГОРКА ще инвестира 25 стотинки от продажбата в каузата за регион Стара Загораи ще събира средствата в Загорка Зелен Фонд.

В журито на „Загорка Зелен Фонд 2022“ ще се включат: доц. д-р Марина Стефанова, директор на магистърска програма „Отговорно и устойчиво управление“ и координатор на ESG академия в партньорство с Българска асоциация на КСО специалистите, Елена Стоева, председател на УС на СНЦ „Зелени Балкани – Стара Загора“, Георги Генчев, съосновател и управител на информационния портал за неправителствените организации в България, Сашка Панайотова, журналист, Иванка Сотирова, заместник-кмет по образование, здравеопазване и социални дейности на Община Стара Загора и Мирчо Христов, експерт „Международни партньорства и проекти“ в „Държавна опера-Стара Загора“. Милена Москова, старши бранд мениджър в ЗАГОРКА, Катерина Кирова-Миланова, мениджър „Корпоративни комуникации и устойчиво развитие“ в ЗАГОРКА и Венцеслав Дойчев, мениджър технически проекти в "Загорка".

Оценяването на проектите ще продължи до 31 декември 2022 година, като победителят в конкурса ще донесе на своите създатели и финансова награда в размер на 1000 лева, а реализирането на проекта ще започне веднага след обявяването му през месец януари 2023 година на територията на Стара Загора и региона.

Повече информация за конкурса може да откриете на сайта на компанията.

За ЗАГОРКА АД, част от корпорация HEINEKEN
Пивоварна Загорка отбелязва своя 120-годишен юбилей от създаване си в Стара Загора. Още от откриването на „Бирарията” през 1902 г. от д-р Кожухаров, пивоварната се превръща в символ на града, а Загорка е любимата бира на поколения българи. През 1994 г. „Загорка” АД се присъединява към глобалното семейство на HEINEKEN. От тогава до днес компанията се ангажира да развива своя бизнес устойчиво и отговорно чрез платформата си за устойчиво развитие „Създаваме по-добър свят“, като насочва своите усилия в три сфери, в които може да направи положителна промяна: опазване на околната среда, социална отговорност и отговорна консумация.

Портфолиото на компанията предлага разнообразие от висококачествени продукти, които отговарят на вкуса на взискателния български потребител – Загорка, Heineken, Ариана, Birra Moretti, Amstel, Stolichno, Starobrno, Desperados и сайдер Крадецът на ябълки. В подкрепа на отговорната и умерена консумация, ЗАГОРКА предлага портфолио от безалкохолни предложения с 0.0% алкохол: Загорка 0.0%, Heineken 0.0 и Ариана Радлер 0.0%.

През 2013 г. МОСВ отличава „Загорка” АД с наградата „Зелена България” за бизнес с цялостен принос за опазване на околната среда. От 2015 г. досега, ЗАГОРКА печели челни места в конкурса за „Най-зелените компании в България” в сектора на бързооборотни стоки и е най-зелената и отговорна компания в бирената индустрия, според консуматорите.

За Загорка Зелен Фонд
„Загорка Зелен Фонд“ е национален публичен конкурс за генериране на идеи, насочен към подпомагане устойчивото развитие на Стара Загора и региона. Загорка Зелен Фонд се провежда от 2011 г., като част от програмата на „Загорка“ АД за корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие. „Създаваме по-добър свят“ и до сега по линия на „Загорка Зелен Фонд“ компанията е предоставила безвъзмездно над половин милион лева за развитието на местната общност.

 

Още новини от Общество