Новини от област Стара Загора и България

Избягалият затворник от Стара Загора е фризьор, не бил опасен

Избягалият затворник от Стара Загора е фризьор, не бил опасен
Divident.€U Divident.€U

Избягалият затворник със сирийски произход от общежитието на затвора в Стара Загора се оказа фризьор по професия. Той е имал фризьорски салон в Харманли преди да попадне зад решетките заради подбудителство на трето лице да извърши грабеж на стойност 1440 лева.

Името му днес беше оповестено на брифинг от зам.-министъра на правосъдието Мария Павлова, която пристигна в Стара Загора заради инцидента.

Беглецът се казва Абдол и притежава статут на бежанец от Сирия от 2018 година. Присъдата му е за година и половина затвор, като от 3 октомври тази година той полага доброволен труд на работен обект във част от работническото общежитие, която не се охранява. Работещите в този участък затворници са със статут на нисък риск на опасност и се завръщат в килиите си без охрана. Беглецът не е бил осъждан преди и затова е на лек режим, обясниха от правосъдното министерство.

Около 14 часа вчера е било констатирано, че Абдол не се е завърнал от работното си място и го няма. В момента се извършва проверка на записите на камерите, а Абдол е обявен за общодържавно издирване.

"Няма риск за гражданите, беглецът не е проявявал агресия", увери зам.-министър Павлова. Органите на реда се надяват, че беглецът скоро ще бъде задържан.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред