Новини от област Стара Загора и България

Кризисният щаб в Казанлък докладва, че е готов да посрещне зимата

1927 03/11/2022 12:12 Общество България
Кризисният щаб в Казанлък докладва, че е готов да посрещне зимата
Divident.€U Divident.€U

Готовност за справяне с предстоящите зимни условия докладваха всички институции днес на редовен кризисен щаб, втори за годината, който се проведе в Ритуалната зала на Община Казанлък.

За трета поредна година за четвъртокласната пътна мрежа е сключен договор с фирма "Бригада" ЕООД. От фирмата увериха, че разполагат с разнообразна снегопочистваща техника, закупени са два нови автомобила, предвидени са допълнителни количества сол.

От общинското предприятие "Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата", които отговарят за снегопочистването в град Казанлък, докладваха за осигурени достатъчно големи количества снегопочистващи материали: 352 тона сол, 3,650 тона калциев хлорид, 2,825 тона магнезиев хлорид, готова смес от пясък и сол в количество 60 тона и само пясък – 5 тона.

Общинското предприятие разполага с общо 15 машини за почистване на сняг – 10 основни и 5 спомагателни и заети 150 човека в зимните дейности, от които 20 шофьори. За ръчно почистване на тротоари и спирки са осигурени 100 броя гребла и 40 броя метални стъргалки. Предприятието разполага и с електрически ротор за почистване на паркове и централно пространство.

По време на срещата стана ясно, че социалните заведения на територията на общината разполагат с достатъчни количества горива за отопление до края на месец февруари.

От РУ "Полиция", РС ПБЗН, Военното формирование, Районната пътна служба и Спешна помощ в града също заявиха готовност за съдействие и реакция с хора и техника.

Кметът Галина Стоянова бе категорична към всички участници в Общинския щаб за изпълнение на плана за защита при бедствия и предприятията от националната сигурност на територията на общината да работят при по-добра координация и пожела благодатна зима.

Коментари към новината

Още новини от Общество