Новини от област Стара Загора и България

Кметът на Чирпан Ивайло Крачолов се срещна с министъра на икономиката Никола Стоянов

3645 03/11/2022 08:08 Икономика Бизнес
Кметът на Чирпан Ивайло Крачолов се срещна с министъра на икономиката Никола Стоянов
Divident.€U Divident.€U

Изграждането на фотоволтаичния парк в Чирпан вероятно ще се окаже най-голямата инвестиция за 2023 г

Чирпан да се включи в регистъра на индустриалните паркове към Министерството на икономиката и индустрията, това поиска кметът Ивайло Крачолов от министъра Никола Стоянов по време на работна среща в София. По думите на кмета това е важно при кандидатстването за финансиране от НПВУ при изграждане на инфраструктура в индустриален парк в Чирпан. На срещата присъства още заместник-министърът Янко Топалов. В разговора бяха очертани насоки за развитието и конкретни действия, които двете страни предстои да осъществят. Кметът представи общинските планове за икономически напредък, инвестиционните проекти и етапното им развитие.

Висока оценка на административно обслужване даде министър Стоянов за Община Чирпан. Според него тя е една от малкото общини в България, които много бързо реализират предпроектни съгласувания, своевременно издават разрешителни и общинският екип се справя отлично. „Чирпан е на фокус за инвеститорите. Сега е моментът за създаване на хубави индустриални зони, които сме сигурни, че в кратки срокове ще можем да напълним с инвеститори“, допълни министърът.

По думите му изграждането на фотоволтаичния парк в община Чирпан от австрийски фонд вероятно ще се окаже най-голямата инвестиция за 2023г. Има вече засилен интерес от германски и австрийски фирми, които да реализират проекти в региона. Според министъра за икономическия растеж на даден район е необходимо да се активизира популяризирането на индустриалната зона, която би се развивала успешно в рамките на Националната компания „Индустриални зони“.

 

Коментари към новината

Още новини от Икономика