Новини от област Стара Загора и България

Гасят пожар в двора на завод „Арсенал“, няма опасност за хората

1930 01/11/2022 09:33 Общество България
Гасят пожар в двора на завод   Арсенал , няма опасност за хората
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

В двора на завод „Арсенал“ в Казанлък снощи е избухнал пожар. Съобщението е получено в 23 ч. 43 мин. по тел. 112, съобщи за Divident.EU директорът на РД ПБЗН комисар Стоян Колев.
Оказва се, че мястото е старо сметище с треви и храсти около него. Наоколо има затрупани сандъци и други стари предмети, изхвърлени на сметището.

Към настоящия момент пожарът е локализиран. На място са 2 екипа на пожарната в Казанлък, както и екипи от ведомствената пожарна на „Арсенал“.
Пожарът в двора на „Арсенал“ е гасен с водоноски от завода. „Нямаме притеснение за разпространение на пожара. Няма опасност от взривове, защото изхвърлените предмети от „Арсенал“ са предимно опаковки. Самото място на това старо сметище е на стотици метри от най-близките сгради“, каза комисар Колев.

Той допълни, че екипите на пожарната ще останат на място докато приключи всичко, за да бъдат убедени противопожарните служби, че няма да има проблем.
Вчера са подадени и други сигнали за пламнали треви и храсти по полетата на регион Стара Загора. Те са свързани със сухото време през последните дни, допълни Колев.

Коментари към новината

Още новини от Общество