Новини от област Стара Загора и България

Откриха библиотека в старозагорска гимназия

Откриха библиотека в старозагорска гимназия
Divident.€U Divident.€U

С дарения на старозагорци в Професионалната гимназия по компютърни науки и математически анализи „Проф. Минко Балкански“  бе открита училищната библиотека.
На тържественото събитие дойдоха много гости, които донесоха много книги в дар за новото начинание. Отец Йордан и отец Иван извършиха празничен водосвет. Ученици разказаха за развитието на библиотечното дело в България , както и за първия Закон за съхраняване на книгите.
„Всичко това дължим на съвременните будители на Стара Загора“, обяви Ваня Михайлова, инициатор на идеята. Зам.-кметът Иванка Сотиров благодари на присъстващите и приятелите, които са помогнали и подкрепили идеята. “Поводът, който днес ни събира е признанието към съвременните будители. Малцина обаче са като Ваня Михайлова“ каза Иванка Сотирова. Нека младите хора сега вбъдеще да бъдат наши последователи“, пожела зам.-кметът.

„Много се вълнувам, защото виждам сбъдната една своя мечта. Решението бе взето, когато н 15 септември откривахме първата учебна година.  Тогава подарих една книга 1000 причини за се гордеем, че сме българи и казах, че това първата книга за бъдещата библиотека .Четете, учете и пазете Стара Загора, пазете името на Стара Загора“ заръча Ваня Михайлова.

Коментари към новината

Още новини от Образование