Новини от област Стара Загора и България

Единайсет талантливи деца бяха отличени от Община Казанлък

2033 27/10/2022 17:36 Общество България
Единайсет талантливи деца бяха отличени от Община Казанлък
Divident.€U Divident.€U

По традиция в навечерието на Деня на народните будители - 1 ноември в Ритуалната зала на Община Казанлък бяха наградени единадесет талантливи казанлъшки деца, постигнали големи успехи от участия в национални и международни конкурси и състезания през учебната 2021/2022 година. Десет от отличените ученици получават едногодишни стипендии със средства, осигурени от Общинската програма за закрила на деца с изявени дарби.

 

От името на Кмета Галина Стоянова специални поздравления за постиженията към децата отправи заместник-кметът Лилия Цонкова и пожела: „Мили деца, поставайте си още по-високи цели, към които смело да се стремите!“.

За постигнати високи резултати на национални и международни конкурси, олимпиади и състезания Кметът Галина Стоянова и комисия от Община Казанлък отличиха:

1. Христиана Василева Харалампиева, ученичка в шести клас в ППМГ "Никола Обрешков", гр. Казанлък, с постижения в област „Изкуство“ (пиано).

2. Анна Николаева Нанева, ученичка в осми клас в ППМГ "Никола Обрешков", гр. Казанлък, с постижения в област „Изкуство“ (танцово изкуство).

3. Версавия Янкова Иванова, ученичка в пети клас в НУПИД "Акад. Дечко Узунов" гр. Казанлък, с постижения в област „Изкуство“ (литературно творчество).

4. Самуил Димитров Гигов, ученик в седми клас в ППМГ "Никола Обрешков", гр. Казанлък, с постижения в област „Спорт“ (Шотокан Карате До).

5. Габриела Денчева Денева, ученичка от ОУ „Мати Болгария“ гр. Казанлък, с постижения в област „Изкуство“ (приложно изкуство).

6. Павел Йорданов Димитров, ученик в осми клас в ППМГ "Никола Обрешков", гр. Казанлък, с постижения в област „Спорт“ (колоездене).

7. Екатерина Митева Димитрова, ученичка в осми клас в СУ „Екзарх Антим I", гр. Казанлък, с постижения в област „Изкуство“ (пиано).

8. Андреа Атанасова Шопова, ученичка в шести клас в СУ „Екзарх Антим I", гр. Казанлък, с постижения в област „Изкуство“ (танцово изкуство).

9. Тома Николаев Вълков, ученик в седми клас в ППМГ "Никола Обрешков", гр. Казанлък, с постижения в област „Изкуство“ (пиано).

10. Илона Илиева Георгиева, ученичка в пети клас в ОУ „Св. Паисий Хилендарски“, гр. Казанлък, с постижения в област „Изкуство“ (музика).

Със специална грамота и парична награда в размер на 1000 лв. беше отличена и ученичката Христослава Александрова Колева от Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм, град Казанлък. Отличието бе връчено за изключително високите резултати, които Христослава е постигнала от национални и международни състезания по плуване за хора със специални потребности.

Благодарение на увеличените средства за 2022 г. по Общинската програма за закрила на детето, гласувани от Общински съвет - Казанлък, тази година бяха определени десет стипендианти, вместо досегашните седем, като целта на Кмета Галина Стоянова и нейния екип е да бъдат поощрени повече деца да развиват своите таланти.

Коментари към новината

Още новини от Общество