Новини от област Стара Загора и България

Започва ремонтът на Драматичен театър "Гео Милев", ето къде местят представленията

2974 26/10/2022 15:08 Култура Сцени
Започва ремонтът на Драматичен театър Гео Милев, ето къде местят представленията
Divident.€U Divident.€U

Започва дългоочакваният ремонт на сградата на Драматичен театър "Гео Милев", съобщиха от пресцентъра. По тази причина от началото на ноември представленията на ДТ "Гео Милев" ще се играят на сцената на Културен център "Стара Загора" - бившия Синдикален дом на културата.

Засега билетната каса на театъра ще продължи да работи в централното фоайе на театъра. Касата ще се премести, след като бъде осигурено подходящо място.

Телефоните на касата за информация, резервации и билети, остават непроменени - 0886899061 и 042622283.

Строителните дейности по сградата на старозагорския Драматилен театър предвиждат конструктивно укрепване и цялостно ремонтиране. Ще бъде изградена и модерна външна сцена за спектакли от източната страна на фасадата, в близост до градската градина.

Цялостният ремонт ще струва на общината 4 милиона лева. Средствата са осигурени от Фонда на фондовете.

Сградата на театъра е стара, при нея съществува опасност от пропадане през годините. Сега се забелязват пукнатини във фасадата. Тя не е ремонтирана през последните 25 години. Затова се нуждае от цялостно конструктивно укрепване.

Тъй като театърът е паметник на културата от местно значение, ще се спазват внимателно всички изисквания по отношение на фасадата. Всички дейности ще бъдат наблюдавани от Националния институт за недвижимо културно наследство. В сградата ще бъдат внедрени нови, съвременни инсталации за отопление, климатизация и вентилация. Ще се обърне специално внимание на осигуряването на достъпна среда.

Предстои да се ремонтира и дворната част, която е от южната страна на сградата, в непосредствена близост до градската градина, както и от източната страна.

Коментари към новината

Още новини от Култура