Новини от област Стара Загора и България

Енергийният министър Росен Христов идва в Мини "Марица-изток", "Подкрепа" с тревожно писмо до Пеканов

Енергийният министър Росен Христов идва в Мини Марица-изток, Подкрепа с тревожно писмо до Пеканов
Divident.€U Divident.€U

Министърът на енергетиката Росен Христов се очаква да пристигне всеки момент в Мини "Марица-изток" ЕАД в Раднево. Очаквайте подробности за посещението му.

Час по-рано синдикалната организация на "Подкрепа" в Мини "Марица-изток" излезе с открито писмо до вицепремиера по управление на европейските средства Атанас Пеканов с настояване за спешна среща.

Синдикалистите се опасяват, че обещанията на служебното правителство за промени в приетия План за възстановяване и устойчивост се бавят.

Ето какво написаха те в писмото си:

"Служебното правителство пое ангажимент за промяна в Националния план за възстановяване и устойчивост, касаеща ангажимента за намаляването на емисиите от въглероден двуокис с 40% спрямо 2019 г.

Към настоящия момент нямаме информация относно предприетите мерки за промяната му. Промяната е жизненоважна за комплекса "Марица-изток", тъй като е свързана с намаляването на производството на електрическа енергия от въглища. Това застрашава сигурността на работните ни места и създава социално напрежение, което много скоро ще ескалира в протести.

В тази връзка настояваме за публична среща в град Раднево, сградата на Мини "Марица-изток" ЕАД на 1 или 2 ноември 2022 г."

Коментари към новината

Още новини от Икономика