Новини от област Стара Загора и България

Бурни аплодисменти в Анкара за спектакъла "Хотел" на Старозагорския куклен театър

2147 25/10/2022 14:42 Култура Сцени
Бурни аплодисменти в Анкара за спектакъла Хотел на Старозагорския куклен театър
Divident.€U Divident.€U

Изключително успешно бе представянето на Куклен театър Стара Загора на Международния куклен фестивал, организиран от театър "Темпо", Анкара.

Театърът участва с две представления на спектакъла за възрастни "Хотел", като това на 22-ри октомври се състоя на сцената на Националния театър в турската столица, по покана на Министерството на културата на Турция.

Част от реакциите на публиката след спектаклите бяха описани като „нестихващи сълзи в очите, заради красотата на актьорската игра”.

"Хотел" е постановка за любовта от пръв поглед. За онези няколко секунди, които сякаш карат времето да спре, когато случайно се засичат и разминават погледите ни. Вълнуваща  и неостаряваща тема,  където не може да се обясни с прости думи, усещането и трептенето на сърцето, когато погледите се срещнат и пулсът се ускори.

Жанрът е визуално-движенчески куклено – магичен театрален спектакъл. „Хотел“ е колаборация на ДКТ Стара Загора и Monkey’s Theatre и е реализиран с финансовата подкрепа на НФ "Култура", програма "Дебюти" 2021.

Автор и режисьор е Любомир Желев, сценограф е Наталия Гочева, а хореограф е Анна-Валерия Гостанян. Тримата актьори в представлението са Биляна Райнова, Анна-Валерия Гостанян и Любомир Желев.

За пиесата авторът обобщава "Разцъфтяващо пустинно цвете, дъгата в капка дъжд, необятност, магия...или просто любов от пръв поглед".

За любимата си старозагорска публика актьорите ще представят "Хотел" на 27 октомври от 19.30 на сцената на Кукления театър.

Билети на касата на театъра от 10 до 18 часа всеки делничен ден.

Коментари към новината

Още новини от Култура