Новини от област Стара Загора и България

Юношите на "Берое" аут от турнира за Купата на БФС. Попчев с жалба до Боби Михайлов

2296 21/10/2022 12:00 Спорт Стара Загора
Юношите на Берое аут от турнира за Купата на БФС. Попчев с жалба до Боби Михайлов
Divident.€U Divident.€U

ПФК "Берое" изпрати жалба до президента на БФС Борислав Михайлов с копие до други отговорни фактори във футболния съюз заради безпрецедентното невключване на отбора на "Берое", родени след 1 януари 2005 година.

Публикуваме дословно изпратената жалба с подписа на Стелиян Попчев, изпълнителен директор на ПФК "Берое" - Стара Загора:

"Уважаеми господа,

На 20 октомври 2022 г. бе теглен жребият за турнира за Купата на БФС при юношите старша възраст. В него трябваше да бъде включен и отборът на „Берое“, родени след 1.1.2005 г., който е представител на  ОС на БФС – Стара Загора. За наше огромно учудване и разочарование клуб със 106-годишна история, дългогодишен участник в елита на българския футбол и клуб, участващ в първенствата във всички възрастови групи, а при някои и с повече от един отбор, необяснимо не бе включен в този жребий. За нас това е абсолютен прецедент и считаме за недопустимо. За съжаление потърпевши от това са единствено децата, за чието развитие уж всички работим.

Знаем, че по наредба победителят в този турнир участва в Юношеска лига на УЕФА, което е още един евентуално пропуснат шанс за нашия отбор. Обръщаме се към Вас и от името на децата, чиито сълзи и разочарование ние няма как да утешим.

Настояваме за установяване на виновното лице или лица. Очакваме и евентуално наказание по Ваше усмотрение, съответстващо с грандиозната за нас грешка.

Ние очакваме да бъдем включени в турнира, а начинът за това – решете Вие. Варианти за това има – отлагане на мачове, нов жребий или други.

Очакваме вашето становище в най-кратки срокове!

С уважение:

          Стелиян Попчев

          Изпълнителен Директор

          на „ПФК Берое – Стара Загора” ЕАД

Коментари към новината

Още новини от Спорт