Новини от област Стара Загора и България

Убийство с изстрел в гърдите в Малка Верея. Извършителят е задържан (ВИДЕО)

Divident.€U Divident.€U

Тази нощ около 2,30 часа в полицията в Стара Загора е подаден сигнал, че в село Малка Верея мъж е прострелян в дома си. Два екипа на полицията и един на Спешна медицинска помощ отиват веднага на местопроизшествието, където заварват прострелян в гърдите мъж в тежко състояние.

Пострадалият веднага е откаран в УМБАЛ „Проф.д-р Ст. Киркович“, където са извършени две животоспасяващи операции, но мъжът умира от раните си. Той е на 51 години.

Полицията започва незабавно издирване на извършителя, като организира блокади в Стара Загора. Около 9, 30 часа той е задържан в кв. „Железник“.

Извършителят е на 45 години, известно време е живял със сестрата на убития мъж в къщата им в Малка Верея. Проникнал е в къщата на жертвата и е стрялал по мъжа, докато той е спял. Предполага се, че оръжието е ловна пушка, тъй като по тялото са открити множество съчми. Какви са мотивите за убийството тепърва ще се изяснява, каза на брифинг окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов.

Простреляният е успял да се обади на свои близки, които са сигнализирали в полицията, стана ясно по-късно.

Днес следобед извършителят беше привлечен под наказателна отговорност за извършетно престъпление по чл. 115 от НК. Взета му е предварителна мярка задържане под стража за 72 часа. Предстои Окръжен съд да реши дали ще наложи постоянна мярка задържане под стража.

Ако в хода на разследването се съберат и доказателства за по-тежко престъпление – квалифицирано убийство, задържаният ще бъде привлечен и по този текст от Наказателният кодекс.

В момента се извъшва балистична експертиза, която трябва да установи от какво разстояние е стреляно и дали това е оръжието на убийството.

Извършителят има множество криминални прояви в биографията си – кражби, използване на чужди автомобилни номера, обсебване на вещи.

Прокуратурата проверява дали той е освидетелстван заради коментари от жители на Малка Верея. Ако се окаже, че извършителят се води на отчет в психодиспансера, ще му бъде назначена съдебно-психиатрична експертиза. На този етап обаче нямаме данни за психично разстройство, каза Дичо Атанасов.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред