Новини от област Стара Загора и България

Близо 280 плувци събира Международен турнир „Руси Русев“ в Стара Загора

2328 19/10/2022 10:21 Спорт Стара Загора
Близо 280 плувци събира Международен турнир  Руси Русев  в Стара Загора
Divident.€U Divident.€U

На 22 и 23 октомври, в Стара Загора ще се проведе 11-тото издание на Международен турнир „Руси Русев“. Събитието се организира от Спортен клуб по плуване „Траяна“, с подкрепата на Община Стара Загора и Българската федерация по плувни спортове, и е в памет на Руси Русев – треньор по плуване и една от значимите старозагорски спортни личности.

В плувния басейн под липите, умения ще покажат близо 280 състезатели. В съботния ден стартът ще бъде даден от 9.00 часа, а от 16.20 ч. ще започне официалната церемония за откриване на турнира. И тази година, специален гост ще бъде обичаната и талантлива актриса Койна Русева, дъщеря на покойния Руси Русев, както и единствената българска олимпийска шампионка по плуване Таня Богомилова.

Заявили участие са 26 клуба от София, Пловдив, Бургас, Благоевград, Сандански, велико Търново, Пазарджик, Сливен, Севлиево, Казанлък и Стара Загора. Състезанието ще протече в различни дисциплини в 4 възрастови групи. Най-добрите плувци ще бъдат отличени с предметни и парични награди.

Коментари към новината

Още новини от Спорт