Новини от област Стара Загора и България

Д-р Николай Благоев, депутат от „Български възход“: Диалог и компромис трябва да бъдат ключовите думи в 48-ото НС

3788 19/10/2022 08:03 Политика Власт
Д-р Николай Благоев, депутат от  Български възход : Диалог и компромис трябва да бъдат ключовите думи в 48-ото НС
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Д-р Николай Благоев е народен представител от ПП „Български възход“ от 27 –ми Старозагорски избирателен район. Днес той ще се закълне за първи път като народен представител. ПП „Български възход“ е новата политическа формация в 48-ото НС.

Д-р Благоев е на 52 години, роден е и живее в Стара Загора. Завършил е медицина в родния си град. Работил е в ХЕИ, в РЗИ, в Българска агенция по безопасност на храните. Семеен, с две деца. В момента се занимава с частен бизнес.
Разговаряме с него за приоритетите му в 48-ото НС и целите, които си поставя.

- Д-р Благоев, за първи път влизате в Парламента като народен представител. Кои ще бъдат приоритетите в работата Ви?
- За мен ключовите думи в 48-ото НС трябва да бъдат диалог и компромис. Те трябва да водят всеки, който е приел да служи на народа си в този труден за страната ни момент. На първо място в новия Парламент трябва да има толерантност, да се спре тежката конфронтация между партиите. Няма как да се работи за народа, ако тази конфронтация продължава. Необходимо е ясно да осъзнаем, че ще се управлява в коалиция. Трябва да свикнат политиците с коалиционното партньорство.

- Коя ще бъде основната Ви задача като народен представител от Старозагорски регион?
- „Български възход“има силна програма. Тя непрекъснато се усъвършенства и развива. Проблемите са много и трябва да отсеем най-важните, най-спешните. „Български възход“ определя за спешен, тежък проблем в държавата демографската криза. За съжаление, според нас, тя е в основата на всички останали проблеми. Друг приоритет за партията ни е образованието. Трябва да работим сериозно за повишаване на качеството на образование у нас.

- Как попаднахте в ПП „Български възход“?
- В политиката попаднах след едно запознанство с ген. Стефан Янев. До този момент го познавах само от телевизията като служебен премиер. Направихме среща, взаимно си допаднахме. Предложи ми да оглавя поста областен координатор за 27 Старозагорски избирателен район. Приех и се заех здраво за работа.

- С какво Ви спечели „Български възход“?
- Много е важно кой оглавява партията, какви хора влизат в нея. Допадна ми целият ръководен екип от „Български възход“. Това са преди всичко хора с достойнство, с опит - Виолета Комитова, Емил Райнов, самият генерал Янев. Те ме предизвикаха да погледна сериозно на политиката. До момента не съм се занимавала, нямам опит в политиката. Много е важно човек да има желание, когато тръгва към нещо ново.

- Вие сте човек, който се занимава с частен бизнес. Кои са онези неща, от които бизнесът в момента има нужда?
- Бизнесът в България, е много зависим от решението на политиците. Моето мнение е, че не бизнесът трябва да работи за политиците, а политиците трябва да работят за бизнеса. Трябва да се вслушаме в желанията, намеренията, проблемите на бизнеса, защото това са хората, от които зависи стандарта на живот. Проблемите в бизнеса в момента са много. Аз се занимавам с малък бизнес, но точно той формира облика на икономиката ни.

За съжаление, през годините се видя, че политиците пренебрегват точно малкия и среден бизнес и обръщат повече внимание на големия бизнес.

Задача на народния представител е да направи връзка между обикновените хора, бизнеса по региони и парламента.

Моята задача и цел е като депутат в Народното събрание да направя така, че да не съм само един администратор в парламента, а да бъда мост между хората от моя регион, бизнеса и парламента. Няма време, България бавно потъва. Всеки го усеща по джоба си, по стандарта на живот

Коментари към новината

Още новини от Политика