Новини от област Стара Загора и България

В Стара Загора

Осъдиха на 2 години затвор дрогиран шофьор, хванат надрусан за втори път

Осъдиха на 2 години затвор дрогиран шофьор, хванат надрусан за втори път
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

23-годишен мъж от Стара Загора беше осъден днес по бърза процедура на 2 години лишаване от свобода за шофиране след употреба на наркотици.

Д.С. е бил осъждан и преди с лишаване от свобода, но условно, за същото престъпление - управление на МПС след употреба на наркотични вещества. Имал и налагани множество наказания по Закона за движение по пътищата.

Последното му провинение било засечено преди месец - на 27 септември, докато Д.С. шофирал лек автомобил "Ауди" по улица "Генерал Гурко" в Стара Загора. Той бил спрян от полицейски патрул за проверка, който му направил тест за употреба на алкохол и наркотици.

Първият тест отчел отрицателен резултат, а вторият наличието на амфетамини и метамфетамини. Пред полицейските служители Д.С. обяснил, че няколко дни по-рано бил употребил нарктотични вещества на кристали за забавление.

Районен съд-Стара Загора е определил на Д.С. наказание от 2 години лишаване от свобода при първоначален „общ“ режим, глоба в размер на 1000 лева и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 2 години.

Първоинстанционната присъда не е влязла в законна сила и подлежи на обжалване.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред