Новини от област Стара Загора и България

Загорка зелен фонд

„Загорка“ пуска "Юбилейно" пиво, ще подкрепя облагородяването на Стара Загора

2122 17/10/2022 13:10 Икономика Бизнес
Загорка  пуска Юбилейно пиво, ще подкрепя облагородяването на Стара Загора
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Кандидатстването с проекти за "Загорка Зелен Фонд" стартира от днес, 17 октомври

По случай 120 – годишнината си, Загорка пуска "Юбилейно" пиво. 25 ст. от всяка продадена бутилка ще отидат за инициатива за облагородяването на Стара Загора, която ще се реализира чрез „Загорка зелен фонд“.
Това съобщава на фирмената си страница старозагорската компания.

Тя допълва, че новото юбилейно пиво е с 5% алкохолно съдържание и по-богат аромат, който е постигнат чрез процеса на студено охмеляване.
Началото за кандидатстването с идейни проекти към „Загорка зелен фонд“ е от днес, 17 октомври. Крайният срок за подаване на идейни предложения е до 31 декември 2022 г.
Компанията ще обяви победителите в конкурса през януари 2023 г.

Загорка Зелен Фонд продължава традицията да подкрепя значими проекти с екологична насоченост, като наред с темата за пестене на вода и енергия, форматът на инциативата обхваща широк спектър от проекти, насочени към иновациите и устойчивата градска среда. 
Кандидатстването в конкурса става онлайн на: zagorka.bg. Компанията е разработила форма за кандидатстване ,която е достъпна на същия сайт.

Идеи могат да предлагат неправителствени организации (НПО) и пълнолетни български граждани от цялата страна. Възможно е освен индивидуално, и колективно участие.
Няма ограничения към броя на подадените предложения от един участник. Няма да се допускат до участие търговци, държавни, общински структури, служители и членовете на „Загорка“ и техните семейства, организациите партньори в конкурса.
Ще се допускат до конкурса единствено идеи, от които ще могат да се възползват максимален брой граждани и които се отнасят до подобряване на градската среда в следните направления: околна среда и социална отговорност.
Поради спецификата на бизнеса на компанията, свързан с производството на алкохолни продукти, Загорка зелен фонд не може да подкрепя проекти, които са ориентирани основно към деца. (например.: изграждане на детски площадки, реализиране на проекти в училища и детски градини и др.)

Коментари към новината

Още новини от Икономика