Новини от област Стара Загора и България

Ибрям Алиев: Напролет откриваме обновената болница в Раднево

Ибрям Алиев: Напролет откриваме обновената болница в Раднево
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Поставили сме си за цел през пролетта на 2023 г. да открием болницата в Раднево, каза собственикът и Ибрям Алиев. Екипът на Divident.EU се обърна към Алиев във връзка с желанието на хората от миньорския град да научат повече за плановете на новия собственик, както и да намерят отговор на въпроса защо болницата все още не е отворила врати.

Сградата, която закупихме се оказа в много по-лошо състояние, отколкото предполагахме, каза Алиев. Наложи се пълен ремонт на ВиК и ел.инсталация. Приключваме баните и започваме работа по ел.инсталацията на сградата и поставянето на антибактериално подово покритие. Инвестирали сме 1 млн.лева в сградата до момента, планираме до окончателното приключване на обекта да инвестираме още 2 млн.лева, допълни собственикът.
Сградата на обновената болница ще разполага с 60 стаи /6 етажа по 10 стаи/, тоест с около 120-140 легла, като всяка ще има самостоятелен санитарен възел.

Собственикът планира да открие 6 отделения през пролетта. „Това ще стане обаче ако намеря необходимите специалисти. Ако не успея да намеря целия необходим екип, ще открия най-малко 2 отделения, както изисква законът“, допълни той.
Напомняме, че Ибрям Алиев купи болницата в Раднево през миналата година, като на 13 декември 2021 г. разплати натрупаните задължения на общинското здравно заведение в размер от над 1,5 млн.лева.
Той придоби общинската болница в Раднево за сумата от 200 000 лева, а за Медицинския център плати 547 000 лева.

Община Раденво има правото и задължението да следи спазването на всички условия по договора за продажба на болницата. При констатирани нарушения, общината има право да прекрати договора и да върне собствеността си върху нея.
Алиев не скри притесненията си от очаквания недостиг на специалисти в региона при откриването на болница „Сърце и мозък“ в Стара Загора.

Освен добра материално-техническа база, трябват и специалисти в здравеопазването. Проекти за нови болници има, но достатъчно здравни специалисти в държавата на този етап липсват, допълни той.
Ибрям Алиев е предприемач в сферата на здравеопазването в Сливен. Там той притежава специализираната акушеро-гинекологична болница „Ева“ и медицински център. В Ямбол предприемачът е собственик на МБАЛ „Св. Йоан Рилски“.

Коментари към новината

Още новини от Здраве