Новини от област Стара Загора и България

КАТ хвана за ден четирима пияни и дрогирани шофьори в Старозагорско

КАТ хвана за ден четирима пияни и дрогирани шофьори в Старозагорско
Divident.€U Divident.€U

Само вчера четирима водачи на различни места в област Стара Загора са били уличени, че шофират под въздействието на алкохол или наркотици.

На 12.10.2022 г. в РУ-Казанлък са образувани две бързи производства срещу 40-годишен мъж, затова че на същата дата, около 15:00 ч., в с. Шейново, е управлявал нерегистриран мотопед "Балкан" под въздействие на алкохол, установено с техническо средство. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Същия ден в сектор "Пътна полиция" при ОДМВР - Стара Загора е образувано бързо производство затова, че по обяд в Стара Загора по ул. "Хисто Ботев" водач е управлявал БМВ след употреба на наркотични
вещества, установено с техническо средство.

Отново на 12 октомври във Второ РУ - Стара Загора е започнато бързо производство по чл.343б,ал.3 от НК срещу 43-годишен мъж, затова че на същата дата, около 15.30 ч., в гр. Стара Загора, по ул. "Знание" е управлявал колата си "Мерцедес" под въздействие на наркотични вещества, установено с техническо средство. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Най-пресният случай е от тази нощ, когато по бул. "България" в Стара Загора пътни полицаи спират за проверка 53-годишен водач на автомобил. Пробата му с техническо средство установява, че той шофира след употреба на алкохол. Мъжът е задържан за 24 часа и срещу него е образувано бързо производство.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред