Новини от област Стара Загора и България

Успехи

Американската търговска камара в България отличи най-активните си членове

1953 11/10/2022 13:17 Икономика Бизнес
Американската търговска камара в България  отличи най-активните си членове
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

В Категория „Големи корпорации“ победителя е „КонтурГлобал Марица Изток 3“

Американската търговска камара в България отличи своите най-активни членове, допринасящи за успеха на организацията на впечатляваща гала-вечеря миналата седмица. Церемонията на Наградите AmChampion бяха част от четиридневната програма на Годишната конференция на Американските търговски камари, на които България бе домакин.

Докладът „Здравеопазването като инвестиция“ на Американската търговска камара в България е Проект на годината за организацията. Това бе анонсирано на стилно събитие, провело се на 06.10.2022 г., като част от четиридневната програма на Годишната конференция на Американските търговски камари, на които България бе домакин между 5 – 8.10.2022 г. По една статуетка с логото на камарата получиха представилите на компаниите, които инициираха и осъществиха доклада Лука Чичов, генерален мениджър на IQVIA Bulgaria и съпредседател на Здравен комитет на камарата, Милена Костова-Органджиева, генерален мениджър, Мерк, Шарп и Дом България и Сава Тодоров, връзка с институциите на същата компания и д-р Боряна Алексиева, Връзка с институциите, Джонсън и Джонсън България.

Събитието бе уважено от Сюзън Дангър, председател на Американските камари в Европа и главен изпълнителен директор на Американската търговска камара към Европейския съюз, Айша Водник, заместник-председател на АТК в Европа и гл. изпълнителен директор, АТК Словения и Оливие Маркет, президент на АТК България, както и от 37 представлите на 26 камари от Европа и Евразия.

Водещи на церемонията бяха Тони МакМъри, член на Борда на АТК и ковчежник, генерален мениджър на Инграм Майкро България и Анджела Родел, изпълнителен директор на Фондация „Фулбрайт“ за България.

"Наградите AmChampion отличават тези членове, които са били най-активни през предходната година. Те са и ясен сигнал към всички членове за това, че само работейки заедно със стабилен фокус върху нашите приоритети, ние можем да подобрим инвестиционния климат в България. Ние сме изключително щастливи, че имаме голям брой активни и подкрепящи ни членове. Нещо повече, за нас е чест да ги представим пред колегите от Американските камари в Европа, дошли у нас на Годишната ни среща.“ коментира Оливие Маркет, президент на АТК България.

 Победителите по категории са:

В Категория „Малки и средни предприятия“ е HR Consulting Partners. Тяхното предимство е, че са фокусирани върху нуждите на клиентите си, като предоставят почти пълния спектър на ЧР-услуги. HRCP е сред най-отдадените членове на камарата в разработване на подобрения в политики, благодарение на работата на Златина Кушкиева, управляващ партньор в компанията и дългогодишен съпредседател на Комитет „Човешки капитал и образование“, която прие наградата.

В Категория „Корпоративни членове“ победител е „Пенков, Марков и партньори“. Още с основаването ис през 1990 г., адвокатската кантора е сред водещите у нас, като предоставя качествени правни услуги и представителство. От 1996 г. тя е единственият член за България на LEX MUNDI – водещата световна асоциация на независимите адвокатски кантори. „Пенков, Марков и партньори“ имат огромен принос за подобренията на политики у нас, участват в събития и срещи на комитети. Наградата бе получена от Николай Цветанов, изпълнителен директор и член на Комитет „Върховенство на закона и законодателните реформи“.

В Категория „Големи корпорации“ победителя е „КонтурГлобал Марица Изток 3“. Компанията оперира ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“, 908 МВт, и предоставя 10% от годишното енергийно потребление на България. Програмата им „Отвъд енергията“ за социални инвестици е създадена, за да подобрява начина на живот сред местната общност. ContourGlobal е международна компания, която притежава и оперира големи енергийни бизнеси с инсталирана мощност от около 4,8 ГВт в 18 държави на 3 континента. Наградата бе връчена на Красимир Ненов, изпълнителен директор на компнията и съпредседател на Комитет „Енергетика и минерални ресурси“.

Компанията с най-голям принос е „Дънди Прешъс Металс България“. Dundee Precious Metals Inc. е международна минна компания за добив на злато, която е ангажирана с придобиването, проучването, развиитието, добива и обработката на ценни метали. В България тя работи чрез дружествата си „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ и „Дънди Прешъс Металс Крумовград“, Отдадени на безопасния и отговорен добив, проектите на ДПМ са основани на най-добрата налична техники и при строго спазване на изискванията. Задвижвана от иновациите и открита за диалог, компанията е лидер в устойчивия добив. Наградата бе връчена на проф. д-р инж. Илия Гърков, старши вицепрезидент „Оперативни дейности Европа“ и съпредседател на Комитет „Енергетика и минерални ресурси“ на камарата.

 

Коментари към новината

Още новини от Икономика