Новини от област Стара Загора и България

Граждани хванаха крадец на дамска чанта от жена на автобусна спирка

Граждани хванаха крадец на дамска чанта от жена на автобусна спирка
Divident.€U Divident.€U

Съдът в Стара Загора наложи мярка „задържане под стража“ на 24-годишния И.С. заради нападение и кражба на дамска чанта. Грабежът е станал на 30 септември в района на автобусна спирка в Стара Загора

17-годишно момиче чакало автобусен транспорт в центъра на Стара Загора, когато И.С. издърпал със сила дамската чанта от ръката на девойката и побягнал.

В чантата имало безжични слушалки, сребърна гривна, зарядно устройство за мобилен телефон, парфюм и др вещи. Пострадалата се развикала за помощ.

Случайно преминаващи граждани подали сигнал на телефон 112, а други успели да задържат И.С., след което го предали на пристигналите на място полицейски служители.

Обвиняемият е криминално проявен и осъждан. Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че И.С. е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо И.С мярка за неотклонение „задържане под стража“ може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред