Новини от област Стара Загора и България

Първо национално състезание за млади доброволци под домакинството на община Казанлък

1817 08/10/2022 15:52 Общество България
Първо национално състезание за млади доброволци под домакинството на община Казанлък
Divident.€U Divident.€U

На стадион „Севтополис“ се проведе първото национално състезание за млади доброволци, под домакинството на Община Казанлък. В надпреварата се включиха седем отбора с по шест участника: от община Казанлък, община Варна, община Кюстендил, община Белово (2 отбора) и община Велинград (2 отбора). Младите момичета и момчета премериха сили в три нелеки дисциплини: „Поставяне на главен шланг за бързина и издърпване на въже с гума“, „Построяване на смесена водопроводна шлангова линия“ и „Щафета – построяване на дига“.

 След емоционални битки, класираните първи три отбора, според финалния сбор точки за справяне със задачите получиха отличие и медал:

1. Кюстендил - 168

2. Велинград 1 – 150

3. Казанлък - 141

4. Велинград 2 – 134

5. Белово 1 – 133

6. Белово 2 – 118

7. Провадия - 118

 Освен Община Казанлък, организатори на първото национално състезание за млади доброволци бяха Националната асоциация на доброволците в Република България и Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Участниците благодариха за добрата организация и споделиха, че искрено са се забавлявали и ще се радват съревнованието да се превърне в традиция.

 

 

 

Коментари към новината

Още новини от Общество