Новини от област Стара Загора и България

Една от най-модерните дентални клиники в страната беше официално открита в Стара Загора (ВИДЕО)

Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Един от най-модерните медико-дентални центрове в България беше официално открит в Стара Загора. Центърът е създаден от известния дентален специалист д-р Диана Бушкалова и отбелязва нов етап в 30-годишната практика на дентално студио „Мегадент“, което през тези три десетилетия се утвърди като водещ фактор в областта на зъболечението.

Денталната клиника „Бушкалова“ обединява в една сграда Медико-дентален център „Естетика“, дентална клиника „Мегадент“, център за 3D образна диагностика на глава и зъботехническа лаборатория „Тотал Мегадент“. Партньор в медико-денталния център е известният орален хирург д-р Диан Шарланов.

За откриването на модерния дентален център дойдоха десетки приятели, колеги и пациенти на д-р Диана Бушкалова, които я поздравиха за новото начинание. Те бяха посрещнати от домакините д-р Диана Бушкалова и Иван Палийски.

Новият дентален център се намира в централната част на Стара Загора на малката улица „Антон Марчин“ 51 и пресечката с ул. „Св. Княз Борис“. За целите на новата си клиника д-р Бушкалова преустройва напълно сградата на бивше общежитие, намиращо се непосредствено зад спирка „Чайка“.

Клиниката е на три етажа и разполага с удобна за пациентите приемна, център по образна диагностика, операционна зала, която носи името на „Д-р Димо Бушкалов“ и девет специализирани кабинета.

Сред тях са кабинет по професионална орална хигиена, кабинет за консервативно лечение, кабинет за ортодонтско лечение, кабинет по детска дентална медицина, фотографско студио. На отделен етаж е разположена изцяло дигиталната зъботехническа лаборатория „Тотал Мегадент“.

Кабинетът за образна диагностика е оборудван с уникален за България скенер за глава, който дава 3 и 4-измерен образ не само на твърдите, но и на меките тъкани. Скенерът се ползва не само за зъболекарски нужди, но и от специалистите по ушно-носно гърлени болести, тъй като отлично показва проходимостта и състоянието на дихателните пътища. Апаратурата е щадяща, с кратко облъчване в рамките на 13 секунди, което позволява изследване и на бременни жени.

Операционната зала е предназначена за пациенти, чиито проблеми изискват сложни хирургични манипулации и операции под пълна упойка. Тук се извършват сложни екстракции на зъби, поставяне на импланти, надграждане на зъби и други.

До входа на всеки работен кабинет ще забележите красив прозрачен витраж, през който се вижда как екипът вътре работи.

Лазерното зъболечение е един от важните акценти в новия дентален център на д-р Бушкалова, която от 12 години развива лазерно-дентална медицина.
В кабинета по професионална орална хигиена не се извършва класическото почистване на зъбен камък. Без болка, без неприятното жужене, без кървене и каквото и да е увреждане на тъканите, в кабинета се провежда истинско дентално СПА и след 60 минути усвимката на пациентите блести като след избелване.

Новият медико-дентален център на д-р Бушкалова работи с много гостуващи специалисти – известни лицево-челюстни хирурзи, ендодонти, ортодонти, експерти по естетична дентална медицина, по детска дентална медицина и много други.

Идеята на новия център е да даде на пациентите, които имат фобия към зъболекарското лечение нов подход, при който няма болка и страх, а оздравителният резултат е бърз и сигурен.

Всяко лечение започва с предварително планиране, така че преди да се пристъпи към него пациентът знае точно колко ще плати накрая.

Центърът работи със Здравната каса, което е предимство за здравно осигурените пациенти, дори по отношение на образната диагностика.

Всеки пациент получава финансов документ за извършените манипулации, които остават вписани в здравното му досие.

Коментари към новината

Още новини от Здраве