Новини от област Стара Загора и България

Бойко Борисов официално няма да бъде депутат в 48-то Народно събрание

Бойко Борисов официално няма да бъде депутат в 48-то Народно събрание
Divident.€U Divident.€U

Централната избирателна комисия прие безусловно заявлението за отказ от депутатско място на лидера на ГЕРБ

Лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов официално се отказа от депутатско място. Той няма да е депутат в 48-то Народно събрание, след като днес Централната избирателна комисия одобри заявлението му, с което той се отказва да бъде народен представител, въпреки че беше избран от два района - в София и Пловдив, предаде БНР.

От депутатска длъжност се отказа и Николай Събев, бившия министър на транспорта, който водеше листата на "Продължаваме промяната" в Русе. Заявлението също е прието от ЦИК.

"Никога не съм искал да бъда професионален политик и сега смятам, че ще съм полезен в подобряването на бизнес средата повече, отколкото бих бил на политическата сцена", е официалното обяснение на Събев, разпространено от пресцентъра на "Продължаваме Промяната". "Исках да покажа, че и моето поколение, и хората, които са изградили силен и успешен бизнес трябва да са част от изграждането на една нова България", обяснява бившият министър на транспорта.

Иван Грънчаров от листата на ГЕРБ-СДС в 11-ти Ловешки МИР също няма да бъде обявяван за избран за народен представител, след като ЦИК одобри и подаденото от него заявление. Това съществено размества листата на коалицията, тъй като и поставеният под №3 Иван Миховски също отказа да е депутат. В Ловеч, ГЕРБ- СДС печели 2 депутатски места.

 

Коментари към новината

Още новини от Политика