Новини от област Стара Загора и България

Инвестиция

Правят първа копка на трети Lidl до Park Mall Стара Загора

3794 05/10/2022 13:36 Икономика Бизнес
Правят първа копка на трети Lidl до Park Mall Стара Загора
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Започва изграждането на трети Лидл магазин в Стара Загора, който ще бъде разположен на бул.Никола Петков 48, в близост до Park Mall. Инвестицията е на „Видеолукс Холдинг“, собственик на веригите Technopolis и Praktiker. Идеята е с изграждането на новия хранителен магазин да се оформи цялостен Търговски комплекс /ритейл парк/ в Стара Загора, който включва още хипермаркет за дома и градината Praktiker, хипермаркет за техника за дома, офиса и свободното време Technopolis, Park Mall.

Първата копка на търговския комплекс ще бъде направена утре от 14 часа от Тодор Белчев, председател на директорите на „Видеолукс Холдинг“, от кмета Живко Тодоров и от Бисер Инчовски, управител в Лидл България.

„Видеолукс холдинг" се е насочил към лидерското място в сегмента на ритейл парковете в България. Собственикът на веригите Technopolis и Praktiker, който е и собственик на „Park Mall“ развива успоредно осем проекта за ритейл паркове в София и големи градове с регионално значение в страната.
Проектите юридически са към една от двете вериги, но в момента се избира общ бранд за тях. Всеки от ритейл парковете ще е със застроена площ над 10 хил. кв.м.

Коментари към новината

Още новини от Икономика