Новини от област Стара Загора и България

Сапьори издирват две жени, вероятно затрупани при взрива в "Арсенал"

Сапьори издирват две жени, вероятно затрупани при взрива в Арсенал
Divident.€U Divident.€U

Мъж на 55 години е загинал при взрива в цех на оръжейния завод "Арсенал" в Казанлък дне към 11 часа. Тялото му буквално е било изхвърлено от взривната вълна и той е починал на място.

Две жени на 53 и на 43 години засега са в неизвестност. Предполага се, че са затрупани под разрушенията на цеха, в който е станал взрива. Трета жена на 43 години е пострадала, защото се е намирала близо до цех 150 на Завод 4, където и станал инцидента. Тя е превозена в болница с черепно-мозъчна травма.

Все още съществува опасност от нови взривове в помещението, в което е станал инцидента. Това съобщиха на брифинг апелативният прокурор на Пловдив Тодор Деянов и окръжния прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов пред входа на предприятието в Казанлък.

По случая е образувано досъдебно производство. По тази причина все още не са започнали дейности по разчистване на местопроизшествието.

Почти нищо не е останало от цеха, в който е станала детонацията. Изпотрошени са и стъклата на няколко съседни сгради.

Очакват се сапьори от Специализирания отряд за борба с тероризма, които да помогнат на спасителните екипи за безопасно проникване на мястото на експлозията. Екипът на СОБТ ще обезопаси периметъра и ще ръководи операцията по разчистване на останките и търсене на изчезналите.

Според Тодор Деянов във въпросния цех не се е работило с бойни вещества, а с изделия със звуково-светлинен ефект, които се влагат във фойерверки и сигнални ракети.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред