Новини от област Стара Загора и България

В Стара Загора

Старозагорец влиза в затвора за шофиране след употреба на дрога

Старозагорец влиза в затвора за шофиране след употреба на дрога
Divident.€U Divident.€U

По досъдебно производство на Районна прокуратура-Стара Загора е осъден Г.Г., на 29 г. Той е признат за виновен за това, че на 16.08.2022 г. в Стара Загора е управлявал лек автомобил, марка „Ауди А6“, след употреба на наркотично вещество – метамфетамин, установено с техническо средство, като деянието е извършено повторно - престъпление по чл.343б ал.4 във вр. ал.3 от Наказателния кодекс.

Районен съд-Стара Загора е наложил на Г.Г. наказание от 6 месеца лишаване от свобода при първоначален „общ“ режим, глоба в размер на 500 лева и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 1 година. Наказанието е по споразумение, одобрено от Районен съд – Стара Загора.

На 16.08.2022 г. в гр. Стара Загора около 14.30 ч. полицейски патрул спрял за проверка лек автомобил, марка „Ауди А6“, управляван от Г.Г. Той се движел по бул. „Св. Патриарх Евтимий“. Г.Г. бил тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества.

Първият тест бил отрицателен, а вторият дал положителна проба за употреба на метамфетамин. Г.Г. е наказван по административен ред за управление на МПС без валидно свидетелство и за други нарушения по Закона за движение по пътищата.

През март 2022 г. е бил осъден условно за същото по вид престъпление - управлявал моторно превозно средство след употреба на наркотично вещество. Предстои да бъде постановено да изтърпи и отложеното наказание.

Определението на съда е окончателно.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред