Новини от област Стара Загора и България

С "първа копка" стартира изграждане на покрит общински пазар в Раднево

7355 03/10/2022 18:14 Икономика Бизнес
С първа копка стартира изграждане на покрит общински пазар в Раднево
Divident.€U Divident.€U

Със символична „първа копка“ и водосвет днес беше даден старт на проект „Изграждане на покрит общински пазар в град Раднево“.

Кметът на община Раднево д-р Теньо Тенев благодари на общинските съветници, фирмата изпълнител и служителите от общинска администрация благодарение на които започва реализацията на проекта.

„Радвам се, че започва реализацията на този проект, защото Раднево наистина има нужда от такова място. След няколко месеца търговци, производители, жители и гости на община Раднево ще се радват на едно обновено и модерно място, предоставящо удобни и съвременни условия за извършване на търговска дейност “, подчерта д-р Тенев.

Основната цел на проекта е изграждане на общински пазар, на който търговци и производители от цялата страна ще могат да представят своята стока и продукция. Застроената площ на пазара ще бъде 1 798 кв. м. Главният пешеходен вход за посетителите е предвиден от изток - от ул.“Васил Левски“, а от юг - от ул.“Георги Попов“ е входа за зареждане и за товаро-разтоварни дейности.

В рамките на имота ще бъдат обособени два отделни паркинга – един за посетители и друг за търговци. Целият имот ще бъде ограден с лека, ажурна, метална ограда.

Покритият пазар ще представлява отворено пространство от навеси, без стени от 4-те страни. Конструкцията на навесите ще е от колони, греди-столици и ребра от метални профили. Покривът ще бъде двускатен, покрит с панели и обърнат навътре към седящ улук с наклон за оттичане на дъждовните води.

За пазара ще бъде осигурено електроснабдяване и водоснабдяване. Ще бъде монтиран санитарен контейнер с 5 броя тоалетни, едната от които за хора с увреждания. В прилежащото пространство на възлови места ще бъдат позиционирани различни елементи, оформящи градската среда: фонтани, пейки и чешми.

За изпълнител на строително-ремонтните работи е избран „Техно Строй България“ ООД - София с управител Никола Николов. Строителен надзор ще се упражнява от „Проект Експерт Контрол“ ЕООД гр. Самоков с управител Ралица Касабова.
Авторският надзор ще се осъществява от „Ен Ес Проект“ ЕООД гр.София с управител Силвия Фандъкова.

Стойността на проекта възлиза на 1 313 280,00 лв. с вкл. ДДС. Срокът за изпълнение на дейностите е 209 календарни дни.

На събитието присъстваха д-р Теньо Тенев - кмет на община Раднево, г-н Светослав Маринов – зам.-кмет на община Раднево, инж. Димитър Желев – зам.-кмет на Община Раднево, г-н Деко Делев – секретар на община Раднево, д-р Румен Йовчев – председател на ОбС – Раднево, г-н Данаил Акбашев – технически ръководител на обекта, общински съветници, служители от общинска администрация, представители на медиите и граждани. Водосвет за успешната реализация на проекта беше отслужен от отец Иван.

Коментари към новината

Още новини от Икономика