Новини от област Стара Загора и България

Корнелия Нинова: БСП няма да влиза в коалиция с ГЕРБ и ДПС

Корнелия Нинова: БСП няма да влиза в коалиция с ГЕРБ и ДПС
Divident.€U Divident.€U

БСП няма да подкрепи правителство с мандат на ГЕРБ и няма да влиза в коалиция с ГЕРБ и ДПС. Това каза на пресконференция лидерът на партията Корнелия Нинова.

Крайно сме притеснени от ниската избирателна активност, това не е добре. Резултатът ни не е добър, но не драматизираме. Вземаме си поуки и ще видим какво да променим. Успяхме да запазим предишния си резултат с малка разлика, допълни тя.

Лидерът на БСП съобщи, че няма да подава оставка. Малко преди това евродепутатът Петър Витанов обяви, че социалисти искат оставката й като председател на партията и че са събрани над 70 подписа за свикване на пленум на социалистите.

Дали ще има конгрес на БСП ще решат членовете на Националния съвет на партията. Оставки няма да подаваме, отсече Нинова и допълни, че оставката й се искала от хора, които през цялата кампания вещаели крах за столетницата.

Лидерът на БСП призна, че не е очаквала "Възраждане" да са преди тях. "Ще обсъдим резултата на Национален съвет в събота”, добави Нинова и изтъкна, че разликата с "Възраждане" е по-малко от 1%.

"Очакваше се "Възраждане" да имат ръст, не очаквахме да са пред нас. Но това са фактите. Ще си вземем поуките и ще вървим напред", каза още тя.

Не сме си сложили розови очила. Предстоят анализи и поуки в редиците на левицата. Необходим е работещ парламент и стабилно правителство, допълни тя. В събота щяло да стане ясно кой е виновен за резултата на партията и какви мерки ще вземе тя.

Коментари към новината

Още новини от Политика