Новини от област Стара Загора и България

В Стара Загора и Смолян

Магазини „Крес“ с нова концепция и кулинарни предложения за всеки вкус

6155 03/10/2022 13:38 Икономика Бизнес
Маурицио Ферери гарантира лично за качеството в магазини Крес
Магазини  Крес  с нова концепция и кулинарни предложения за всеки вкус
Съдържание от Брадърс Комерс Съдържание от "Брадърс Комерс"

Обновеният магазин „Крес“ в Стара Загора на бул. „Цар Симеон Велики“, срещу читалище „Св. Климент Охридски“ в Стара Загора, посреща многобройните си клиенти с различна концепция, която скъсява разстоянието между хората и търговеца, запазвайки политиката си на по-ниски цени.

Магазин Крес в Стара Загора впечатлява с модерна визияСлед цялостен ремонт, с модерна визия и ново лого, магазинът е единственият в Стара Загора, който вече разполага с машина за сухо зреене на деликатесно месо на място.

Клиентите несъмнено ще бъдат привлечени от богатия асортимент от български и вносни сирена, оригинални български и италиански колбаси и вино на много изгодни цени, които трудно ще намерите другаде, защото собствениците на магазини „Крес“ – братята Георги и Теньо Георгиеви, имат богат опит в търговията на едро с хранителни продукти и са директни вносители чрез компанията си „Брадърс Комерс“.

Прясна паста, внесена директно от Италия, качествени сурово-сушени италиански и български месни колбаси, най-доброто месо за скара, испански и гръцки оригинални деликатеси са само част от обогатения асортимент на магазини „Крес“.

Това, което улеснява клиентите и ги прави по-информирани в избора им, са специализираните табла в магазина, на които е обозначено точно какво има в продуктите, както и историята на всичко, което се продава тук.

„Направихме магазините, за да предлагаме различни стоки от онези, които има във веригите. При нас продуктите са с високо качество, в същото време цените са по-ниски. Работим на европейско ниво. Фирмата ни, която се занимава с търговия на едро – „Брадърс Комерс“, стои стабилно на европейския пазар, казва Георги Георгиев, съсобственик в магазини „Крес“.

„Крес“ има три магазина в Стара Загора, а от три години и магазин в Смолян. 

„Магазин „Крес“ в Смолян създадохме, защото там нямаше българска верига, която да подкрепим. Такава има в Стара Загора – тук това е Си Би Ес“, казва Георгиев.

Това, че собствениците на магазини „Крес“ подкрепят всички български производители, е добре известен факт на всички в търговията. „Почти няма български производител в регион Стара Загора, който да не е наш доставчик“, казва Георги Георгиев. Това сътрудничество дава възможност за развитие на малките производители, а от друга страна привлича клиентите, които са привърженици преди всичко на българското.

Магазин „Крес“ в Смолян, например, има две отличителни характеристики – той разполага със собствен цех, който произвежда кайми и полуфабрикати. Има и „топла точка“, от която излизат вкусни домашно приготвени храни. Руската салата тук е предпочитана от всички, защото, освен че в нея се използват само висококачествени продукти, се приготвя по стара рецепта.

Компанията на братята Георгиеви - „Брадърс Комерс“, работи с кулинарни консултанти на най-високо ниво, които изготвят цялостното меню на компанията.

Ако искате да си набавите суджук за сушене без вредни консерванти, мястото е в магазини „Крес“. „В суджуците за сушене влагаме единствено натурални продукти. Не влагаме химия, боя, соя, категорични са от „Крес“.

Една от новите атракции в обновения магазин „Крес“ в Стара Загора е машината за сухо зреене на месо, която създаваМашина за сухо зреене на месо контролирана, стерилна среда Dry Ager – изкуство на облагородяване на месото. Резултатът е превъзходна храна!

При зреенето месото се изцежда от всички токсини, като изгубва част от теглото си, предимно водно съдържание, разгражда се съединителната тъкан на мускула. По този начин, когато месото се приготвя на скара или плоча, става много бързо и става вкусно. То придобива плътност, ухание и вкус, напомнящ на орехови ядки и масло. Освен свинско, в „Крес“ се зрее и телешко месо.

Във витрината за узряло месо всяко парче свинско или телешко е означено с дата на производство. Колкото повече време стои, толкова по-добро става, казват майсторите. Минимумът на зреене на телешкото е 21 дни, а на свинското – 14. Месото обаче може да стои над 300 дни! Заради специалната технология, то не само не се разваля, въпреки че не съдържа никакви изкуствени консерванти, а става все по-хубаво.

От таблото за сирене и вино в магазин „Крес“ ще получите информация как да съчетавате продуктите. Освен българско, бяло саламурено сирене - овче, краве, биволско, тук ще откриете и прясно селско сирене без закваска, което пази постоянна свежест. Преди консумация то трябва първо да се измие от саламурата, съветват кулинарните специалисти.

В „Крес“ ще намерите и сирене бри, камембер, фета, рекота, френско козе сирене, грюер, гауда и синьо сирене, бурата, биволска моцарела. Бурата и италианска биволска моцарела се продават само тук. При това цените, на които се предлагат висококачествените продукти, са под тези в повечето национални вериги.

Прясна паста внесена директно от ИталияДоказателство, че прясната италианска паста тук е с най-високо качество, е доставката ѝ от „Феррери Груп“. Лично кулинарният специалист Маурицио Ферери се е уверил в качеството на стоката. Различните видове прясна италианска паста може да се приготви с оригинална италианска доматена консерва, закупена на място в „Крес“.

Магазините Крес предлагат и пълнозърнеста паста и дори безглутенова паста, суха италианска паста и био паста.  

Богат е и асортиментът на вино, както на местни производители като „Мидалидаре“, „Ейнджълс Естейт“, „Александра“, така и висококачествени италиански, испански и френски вина, подбрани от опитни сомелиери. Познавачите могат да намерят тук дори вино „Шабли“, при това на атрактивна цена.

Ако искате да си направите испанска вечеря, в магазин „Крес“ ще ви помогнат с рецепти, както и с продукти. Хамон, чоризо, салчичон – това са само част от продуктите за любителите на испанската кухня. Тук може да си купите цял хамон с дървена стойка и нож – чудесен подарък! Любителите на италиански колбаси могат да разчитат на качествено прошуто крудо, пеперони, панчета, салам „Милано“ и други оригинални изкушения, произведени в Италия.

Коментари към новината

Още новини от Икономика