Новини от област Стара Загора и България

До обяд в ЦИК постъпиха 35 сигнала, 17 са за агитация в социалните мрежи

Милчо Каменов, предс. на секция 72
До обяд в ЦИК постъпиха 35 сигнала, 17 са за агитация в социалните мрежи
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

В старозагорската 72 избирателна секция до обяд бяха гласували 1/6 от избирателите по списък

Към 13.30 ч. в ЦИК са постъпили 6 жалби от страната - две за нарушения на работата на СИК, а другите са свързани с предизборна агитация и социологически проучвания. Освен това в ЦИК има и 35 сигнала, като се обработват от членовете на СИК. От тях 17 са за агитация в социалните мрежи.

Избирателната активност е 8.89% за страната към 11 ч. днес, но за сравнение на 14 ноември на предсрочните парламентарни и президентски избори избирателната активност е била 8.59%, а на 11 юли - 11.96%.
Подобна е и тенденцията за Стара Загора. По данни на РИК към обяд избирателната активност в Старозагорски регион е малко по-висока от предходните избори. До 11 часа са гласували 29 907 души от имащите право на глас 285 015. Изборите протичат нормално, няма проблеми с работата на секциите, казват от РИК - Стара Загора.

Общо машините и секциите, в които се преустанови машинното гласуване и се премина към хартиено гласуване в страната са 23. Една от секциите, в която машината не проработи и се премина към гласуване с бюлетини е старозагорската 9 секция. Това обяви заместник-председателят и говорител на ЦИК Росица Матева на втория брифинг на Комисията по време на днешните предсрочни избори.

72 избирателна секция в Стара Загора е сред големите секции в областния град. Намира се в СОУ Максим Горки. В нея гласуват по списък 900 души.По тази причина тя е сред онези 73 секции в областта, които разполагат с 2 машини за гласуване.
До 12 часа избирателната активност в секцията е сравнително ниска, при положение, че тук традиционно приключват с гласували над 50% от избирателите по списъчен състав, каза за Divident.EU председателят на секция 72 Милчо Каменов.
До обяд в 72 секция бяха гласували 150 души или 1/6 от избирателния списък. Повреди в машините няма. Малко след 7 са дошли първите гласоподаватели.
Няма и затруднения при гласуване или недоволства от страна на гражданите, съобщава Милчо Каменов.

Коментари към новината

Още новини от Политика