Новини от област Стара Загора и България

В 27-ми старозагорски избирателен район

Водачите на партийни листи гласуваха с надежда за стабилно правителство след изборите

Водачите на партийни листи гласуваха с надежда за стабилно правителство след изборите
Divident.€U Divident.€U

Много от кандидатите за народни представители на различните политически сили вече упражниха правото си на глас и заявиха какви очаквания имат след края на изборния ден.

Красимир ВълчевВодачът на листата на ГЕРБ – СДС в Стара Загора и бивш образователен министър Красимир Вълчев гласува в 10.30 часа в една от избирателните секции на СУ „Иван Вазов“. „Гласувахме да има стабилно и професионално управление през следващите години в България. Важно е да преборим политическата и икономическата криза. Вярвам, че днешният вот на българските избиратели ще позволи да бъде сформирано стабилно правителство, което да укроти инфлацията и извади страната от кризите.

Половин час по-късно водачът на листата на коалиция „БСП за България“ и бивш министър на труда и социалните грижи Георги Гьоков се появи в двора на СУ „Максим Горки“ заедно със семейството си – синът си Янчо, съпругата си Жана, синът им Янко и 80-годишната си майка Янка.Георги Гьоков и семейството му

„Гласуването е преди всичко отговорност и затова съм тук с цялото си семейство. Надявам се след тези избори за постигнем стабилна, солидарна и социална държава. Гласувах за онези, които могат да преведат хората през тази ужасна криза, която обърна икономиката и живота ни с главата надолу. Призовавам всички старозагорци да гласуват, за да бъдат резултатите израз на волята на цялото ни общество, а не само на част от него“, каза след гласуването Георги Гьоков.

Радослав РибарскиВодачът на листата на „Продължаваме Промяната" в Стара Загора Радослав Рибарски гласува по обяд в детска градина „Слънце“. Бившият председател на енергийната комисия от предния парламент заяви, че очаква още в първия ден след изборите да започне конструктивен разговор между политическите сили и да бъде постигнат консунсус за съставяне на стабилно правителство. „Гласувах за справедлива и бързо развиваща се България, коятоТихомир Тенев да бъде способна да отговори на важните въпроси, които чакат отговори много време“.

Лидерът на „Има такъв народ“ Тихомир Тенев гласува предиобед. „Гласувах за повече разум в бъдещия парламент, с надеждата в новото Народно събрание да влязат повече хора, които да внесат честност и прогресивно мислене в работата на парламента“.

Халил ЛетифовВодачът на листата на ДПС в Старозагорска област Халил Летифов също гласува и обясни вота си по следния начин:

„Днес на България ѝ трябва нов модел на управление - моделът на единението, опита и експертизата, който да е насочен към изваждане на страната от кризите, за да можем да спрем спиралата от избори. 

Водачът на листата на "Демократична България" доц. Атанас Славов също гласува тази сутрин в сградата на езиковата гимназия "Ромен Ролан". "Гласувах за свободна и независима България в силен Европейски съюз и НАТО! И вярвам, че има много надежда за страната ни. 

Коментари към новината

Още новини от Политика