Новини от област Стара Загора и България

Изборният ден в Стара Загора стартира, една машина отказа да работи

Изборният ден в Стара Загора стартира, една машина отказа да работи
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Изборният ден в Стара Загора започна нормално. Машина в 9-та изборна секция в Стара Загора не е проработила. След кратко забавяне избирателите са преминали на гласуване с хартиена бюлетина, съобщи председателят на РИК – Стара Загора Росен Баджаков.

„Имаше дребни проблеми – закъснял член на СИК или такъв, който не се е явил в изборния ден. Подадени са замени, които са направени веднага“, допълни той.

В момента всички секции в областта работят нормално.

Предприети са необходимите мерки за охраната на обществения ред, пожарна безопасност и осигуряване на спокойно протичане на изборния ден.

От ОД на МВР напомнят, че в изборните помещения не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето. Служителите на МВР осигуряват външната охрана на изборните места. При необходимост се намесват за възстановяване на реда, ако за това има решение на съответната избирателната комисия.

Служителите на секторите „Български документи за самоличност“ на територията на ОДМВР-Стара Загора ще работят днес, неделя, от 08.30 ч. до 19.30 ч. и ще издават удостоверения за изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок лични карти, за да могат гражданите да упражнят избирателните си права.

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес на денонощната телефонна линия 02/90 112 98, както имейл [email protected]...

В общо 501 изборни секции гласуват в 27-ми Старозагорски многомандатен избирателен район. В това число влизат и секциите със специално предназначение и подвижните, които ще обикалят лечебните заведения.

Общият брой на кандидатите за депутати за 11-те депутатски мандата в региона е 270, което означава, че за едно депутатско място в парламента се борят 24,5 кандидати.

Хората с право да гласуват в Старозагорски регион са 288 015. В 363 секции в Старозагорско се гласува се гласува само машинно, в останалите 138 се гласува само с хартия.

В град Стара Загора тази сутрин отвориха врати 212 избирателни секции. От тях 150 са в града, 54 са в селата. Избирателите в Стара Загора са 139 077, сочи справката на Дирекция „Гражданско състояние“ на общинска администрация.

 

Коментари към новината

Още новини от Политика