Новини от област Стара Загора и България

При полицейска операция

Задържаха двама мъже, докато поливат нива с марихуана в опанското село Кравино

Задържаха двама мъже, докато поливат нива с марихуана в опанското село Кравино
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Полицаите заловили двама мъже, докато поливали марихуаната и се грижели за растенията

Голямо количество растения от рода на конопа е открито при специализирана операция на криминалисти от ОДМВР-Стара Загора. Операцията започна тази сутрин след подадени сигнали за организирано купуване на гласове в региона.

Още по темата: Полицейска операция в Стара Загора по 4 сигнала за купуване на гласове

В хода на предприета полицейска операция служители на сектор "Криминална полиция" при Първо РУ-Стара Загора проверили парцел в землището на с. Кравино, където открили засадени растения от рода на конопа. На място, в момент на полагане на грижи за растителността, са задържани двама старозагорци, на 34 и 39 години.

Иззети са 80 растения, с общо тегло на зелената маса около 1000 кг, които при полевия наркотест реагирали на марихуана. В къща, обитавана от мъжете в с.Медникарово, община Гълъбово, са открити още 4 конопени растения, две пакетчета с кристалообразно вещество - около 10 грама метамфетамин, голяма сума пари - към 35 000 лв. При обиск от 34-годишния са иззети около 10 грама марихуана.

В рамките на същата операция, в имот в с.Медникарово, криминалистите задържали и 37-годишен, след като при проверка в двора на имота му са открити и иззети 10 растения, високи средно около 2 м и с общо тегло на зелената маса около 140 - 150 кг, които при теста реагирали на марихуана. Иззет е и бидон със суха зелена тревиста маса, около 10 кг, проба от която също реагирала на марихуана.

Тримата мъже са задържани в полицейския арест за срок до 24 часа. По случаите са образувани досъдебни производства по чл.354а, ал.1 от НК, работата по документирането им продължава под наблюдението на прокуратурата.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред