Новини от област Стара Загора и България

С мълчалив протест за справедлив процес започна делото за убийството на Стамбето

С мълчалив протест за справедлив процес започна делото за убийството на Стамбето
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Съдът даде ход на делото и започна разпит на свидетелите и вещите лица

Днес съдът даде ход на делото срещу Владимир Василев, който застреля преди повече от година Станимир Иванов – Стамбето и пристъпи към разпит на свидетелите и вещите лица. Припомняме, че трагедията се разигра в късния следобед на 24 март 2021 година в офиса на Василев на булевард „Цар Симеон Велики“ 142.

На мълчалив протест под слогана „За живот без страх в Стара Загора“ пред Съдебната палата се събраха приятели и близки на застреляния Станимир Иванов. Близките му припомниха, че неотдавна неочаквано Апелативният съд в Пловдив промени първоначалната мярка за неотклонение на Василев „задържане под стража“ в домашен арест. Така в момента Василев пребивава в семейния си имот край старозагорското село Колена.

Десислава НиколоваДесислава Николова, приятелка на жертвата, каза пред екипа на Divident.EU следното: „Организирахме се за протеста чрез групите във фейсбук. Очакваме справедливо дело. Вярваме, че съдът ще вземе справедливо решение въз основа на фактите и няма да се влияе от това, че убиецът има пари и власт“.

Тя сподели, че приятелите на убития определят като странни мотивите, с които Апелативен съд Пловдив е пуснал Василев под домашен арест.

Николова е била със Станимир Иванов в офиса, в деня на убийството му. „Отидох със Станимир, но Владимир ме отпрати. Изключи всички камери. Четири минути след като ме отпрати, го е застрелял“, каза Десислава.

„Тук съм да подкрепя близките на Станимир, който е убит с два куршума в главата от Владимир Василев. Притеснявам се, че убиецът може да не получи заслуженото“, каза Галин Колев, приятел на жертвата.

Магистратите смятат, че убийството не е извършено под въздействието на физиологичен афект, а обвиняемият се е подготвил предварително за него. Василев е отпратил намиращата се в офиса служителка, изключил охранителните камери и е останал с жертвата заедно с брат си Милен, стана ясно на заседание на Пловдивския апелативен съд, където през февруари т.г. бе направен първи опит за промяна на мярката.

Задържаният за убийството е известен на старозагорската общественост като притежател на множество фирми с разнородна дейност. През последните години се е занимавал основно с бързи кредити.

Семейството му притежава множество недвижими имоти, повечето от тях са били придобити от баща му, починалия преди пет години бизнесмен Младен Василев.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред