Новини от област Стара Загора и България

Представители на японския университет Ямага посетиха Тракийски университет - Стара Загора

Представители на японския университет Ямага посетиха Тракийски университет - Стара Загора
Divident.€U Divident.€U

 Тракийски университет - Стара Загора  проведе работна среща с представители на Университета Ямагата, Япония. Визитата е с опознавателна цел, както и с намерение за стартиране на сътрудничество между двата университета.
Гостите Проф. Хидеки Мураяма - декан на Аграрния факултет на Университета Ямагата, г-н Акира Кокецу - вицепрезидент на Университета Ямагата, Г-жа Акико Игая - президент на Японо-Българската фондация и два пъти носител на орден Стара Планина и г-н Владимир Канев - местен представител на JETRO (Japan External Trade Organization) бяха посрещнати от ректора на Тракийския университет проф. д-р Добри Ярков и главния секретар доц. д-р Ани Златева. Ректорът изрази готовност за подкрепа за сключване на договори на университетско ниво.

Срещата продължи в Заседателната зала на Тракийския университет, където се присъединиха представители на Ректорското ръководство и на Аграрния факултет:
деканът проф. д-р Димитър Панайотов и преподавателите проф. д-р Евгений Райчев и проф. д-р Стефка Атанасова, които имат установени дългогодишни контакти с университети в Япония.

Университетът Ямагата се намира в североизточната част на Япония, в район с живописна природа, където студентите могат да водят здравословен начин на живот с по-ниски разходи отколкото в големите градове като столицата Токио. Обучението се извършва в 6 факултета, разположени на 4 кампуса. Към април 2022 г. в университета се обучават над 250 чуждестранни студенти.

Коментари към новината

Още новини от Образование