Новини от област Стара Загора и България

Представят програма, насочена към личностното развитие на младите хора в Казанлък

1656 26/09/2022 12:55 Общество България
Представят програма, насочена към личностното развитие на младите хора в Казанлък
Divident.€U Divident.€U

Заповядайте днес, 26 септември от 19 часа в Казанлък в залата на НЧ "Искра - 1860" за представяне на програмата  “ABLE MENTOR”!

 Събитието пред ученици от големите класове да бъде представена програмата „ABLE Mentor“се осъществява благодарение на най-голямото казанлъшко читалище – Народно читалище „Искра – 1860“, с подкрепата на Обществения посредник на Община Казанлък Гинка Щерева.

“ABLE Mentor” е програма за индивидуално менторство за ученици от 10-и, 11-и или 12-и клас. Водещи на събитието ще бъдат Яна Перпериева – лидер в паралелната програма „ABLE Activator“ за възрастни и Лъчезар Йорданов – участник в 17 сезон на “ABLE Mentor”.

Целта на ABLE Mentor е да се даде възможност на учениците да преследват своите идеи, като търсят и намират решения за предизвикателствата, които се изправят пред тях. На всеки избран ученик от 10 или 11 клас се предоставя по един ментор, с когото имат общи интереси. Те работят заедно за период от 3 месеца по специфичен проект, с крайната цел - да изградят разнородни умения у младия човек. Проектите се избират от учениците с помощта на техните ментори и могат да бъдат свързани с личностно развитие, социална промяна или предприемачество.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество