Новини от област Стара Загора и България

Внезапно почина Евгений Жеков - една от емблематичните личности на демократичните промени

Внезапно почина Евгений Жеков - една от емблематичните личности на демократичните промени
Divident.€U Divident.€U

Една от емблематичните личности на Стара Загора - общественикът, политик и бизнесмен Евгений Жеков е починал внезапно днес.

Той е роден на 4 ноември 1960 година.

Евгений Жеков е един от двигателите на демократичните промени в Стара Загора, бивш зам.-областен управител на Стара Загора, депутат в 40-ото Народно събрание, един от възстановителите на БЗНС и до последно областен лидер на Земеделски народен съюз - Стара Загора.

Евгений Жеков беше икономист. Като народен представител беше инициатор на законодателни промени в Закона за избиране на народни представители и за изменение и допълнение на Наказателно-процесуалния кодекс.

Неговият приятел и общински съветник от Народен съюз Методий Пенчев написа в профила си във фейсбук:
"Днес загубих много близък човек и приятел. Трудно ще изразя мъката си от това ,че няма вече да го видя, че няма вече да споделяме мислите си, че няма да можем да прекарваме заедно хубавите моменти в живота ни. Когато откриеш истински приятел към когото се
обръщаш винаги, когато имаш нужда да споделиш и го загубиш, болката те кара да се чувстваш изгубен и сам. Сега аз се чувствам така и разбирам, че това чувство няма да ме напусне. Скъпи приятелю, безкрайно ще ми липсваш. Почивай в мир!"
Евгений Жеков беше грижовен баща и съпруг, изключително добросърдечен човек и визионер.
Екипът на Divident.EU изказва изкрени съболезнования на неговите близки.
Светлина по пътя му!

Коментари към новината

Още новини от Общество