Новини от област Стара Загора и България

Представиха официално бира „Беройско“ в присъствието на футболистите на „Берое“ (ВИДЕО)

5118 22/09/2022 23:23 Спорт Стара Загора
Автор: Стоян СТРАТИЕВ Автор: Стоян СТРАТИЕВ

ПФК "Берое" получи първия чек за 2064 лева от продажбите на първата варка "Беройско"

Точно в 19:16 часа в Деня на независимостта на България официално беше представена новата бира на Стара Загора – „Беройско“. Часът и минутата не бяха подбрани случайно, защото, както е известно, футборният „Берое“ е основан през далечната 1916 година.

Промоцията на новата бира „Беройско“ се състоя в симпатичния бирен бар на Стара Загора „Колобри на бирата“, чиито основатели са основните виновници за появата на новата бира като съвместен проект с футболния клуб.

Основната идея е част от постъпленията от продажбата на бира „Беройско“ да влизат в касата на клуба и така да го подпомагат.

От „Колобри на бирата“ тази вечер връчиха и първия чек от продажбите на първата варка с 3200 бутилки „Беройско“. Той е на стойност 2064 лева, които вече са преведени по сметката на клуба. Чекът символично беше получен от изпълнителният директор на ПФК „Берое“ Стелиян Попчев.

Бирата, която от няколко дни е тотален хит в Стара Загора, има ясни цели – да обедини фенската маса, а също така и да спомогне за бюджета на клуба. Защото 0,50 лв. от всяка продадена бутилка отиват в касата на футболния клуб, който има неимоверна нужда от свежи приходи, пише в бирения си блог специалистът Свилен Кириловски .

„Втората варка на бирата е на път към Стара Загора, но на практика също е продадена и вече се прави третата“, посочи председателят на борда на директорите на „Берое“ Желязко Динев, който по навик влезе в ролята на водещ на вечерта. „Беройско“ вече се продава в една от големите търговски вериги в Стара Загора, както и в няколко заведения. Тези дни ще се появи в още няколко големи вериги. Така на много места феновете на „Берое“ ще могат да се наслаждават на новата бира.

Бира „Беройско“ е стара наша мечта, разказаха ентусиастите от „Колобри на бирата“. Те подчертаха, че са заложили на традиционна рецепта, с която са търсили вкусът на бирата от едно време. В нея има само малц и хлем, направена е с естествена газировка и открита ферментация, без да се добавя царевица, ориз или каквото и да е друго. Създателите й планират да направят и няколко лимитирани серии, които да се продават само когато в „Берое“ има някакъв голям празник.

Интересна история има етикетът на бира „Беройско“. Той съдържа прави линии, които символизират правите улици на Стара Загора. Етикетът съдържа и логото на „Берое“ с едно скрито лъвче, което е с отворена уста, защото е жадно, обясни един от инициаторите за създаване на „Беройско“ – Николай Нейчев. Етикетът има формата на съд на 8000 години, който се съхранява в музей „Неолитни жилища“ на Стара Загора. Вплетена е и старозагорска шевица от 19 век.

В промоцията на бира „Беройско се включи почти целия състав на футболния „Берое“. Тук беше и новият старши треньор на зелено-белите Николай Киров. Той и футболистите на „Берое“ сложиха автографите си върху една от бутилките, която ще бъде изложена в бирения бар.

Вкусът на бира „Беройско“ е много плътен и ароматен, увери се лично екипът на Divident.EU, който пожела много успехи както на новия бранд, така и на беройци.

Коментари към новината

Още новини от Спорт