Новини от област Стара Загора и България

Откриха изцяло обновено общежитие на Тракийския университет

Откриха изцяло обновено общежитие на Тракийския университет
Divident.€U Divident.€U

Отлични условия за живот и за отличен успех. Това посочи и пожела доц. дн. Нели Грозева, зам.-ректор по учебната дейност на Тракийския университет, при откриването на изцяло обновената сграда на общежитие № 3, в кв. "Казански" в Стара Загора, в присъствието на Сергей Миланов, Изпълнителен директор на "Студентски столове и общежития" ЕАД София, Светлана Георгиева - Управител на дружеството в Стара Загора, фирма "Ирел строй енд проджект" ЕООД - изпълнител на ремонтните дейности, представлявана от Ирена Косева, Иванка Сотирова, зам.-кмет на община Стара Загора, много студенти и гости.

Студентско общежитие № 3 разполага с 405 легла, хотелска част с 15 легла, банкетна зала, 8 перални и 4 сушилни. Предоставя на студентите самостоятелни стаи, за двама или трима наематели. Всяка е със собствен санитарен възел и чисто ново обзавеждане. Това съобщи Председателят на домсъвета, студентът по медицина Мирослав Михайлов. Той е в 6-ти курс, родом е от Русе и желае да специализира "Анестезиология и реанимация".

От началото на пандемията от Ковид 19 работи в спешното отделение на УМБАЛ "Д-р Стоян Киркович". Мирослав Михайлов се слави със своята изключителна самодисциплина и отговорност към поетите ангажименти, както и със строгостта и взискателността към колегите си по отношение на реда и чистотата в новото, красиво общежитие, с което Тракийският университет се гордее. След цялостния ремонт, много от присъстващите на откриването и водосвета, отслужен от ставрофорен свещеноиконом Стефан Чалъмов, сравниха сградата с хотел - 4 звезди, който предоставя отлични условия за живот, отдих и самоподготовка.
Мирослав Михайлов се пошегува, че ако общежитието е с 4 звезди, то петата в неговата визитка, са студентите на Тракийския университет.

Текст: Стоянка Пастърмова

Коментари към новината

Още новини от Образование