Новини от област Стара Загора и България

В Стара Загора

Среднощна гонка на кола с непълнолетни в насрещното на магистрала "Тракия"

Среднощна гонка на кола с непълнолетни в насрещното на магистрала Тракия
Divident.€U Divident.€U

Автомобилът беглец бил без регистрация, шофиран от 19-годишен младеж с няколко непълнолетни пасажери в него

Истински екшън се е разиграл тази нощ по трасето на автомагистрала "Тракия" в района на Стара Загора.

Около 02:00 часа миналата нощ на 180-ия километър на АМ "Тракия" полицейски патрул подава сигнал към лек автомобил да спре за проверка.

Шофьорът на колата направил заблуждаваща маневра, че уж ще спре, когато неочаквано натиснал газта и на скорост навлязъл в насрещното на магистралата. Полицейският екип незабавно включил светлинната сигнализация, за да предотврати пътен инцидент и тръгнал след колата беглец. Своевременно полицаите подали сигнал до дежурните си колеги, които изпратили друг патрул да загради пътя на преследвания автомобил. 

Благодарение на намесата на автопатрула нарушителят е бил принуден да напусне магистралата на първата възможна отбивка. Малко след това колата беглец е катастрофирала.

Полицейските служители незабавно са оказали първа помощ на водача, извикана е линейка. Едновременно с това са успели да задържат и спътниците му, четири лица, някои от които непълнолетни, които са опитали да избягат от местопроизшествието.

Водачът, 19-годишен, неправоспособен, е настанен в болница със сериозни наранявания. Пътниците са без наранявания.

Справка за автомобила показва, че той е с прекратена регистрация, няма гражданска отговорност. В сектор „Пътна полиция“ е започнато досъдебно производство по чл. 343 ал.1 б.б от Наказателния кодекс.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред