Новини от област Стара Загора и България

В Стара Загора

Броени дни до началото на Фестивала на виното и културното наследство "Августиада"

Броени дни до началото на Фестивала на виното и културното наследство Августиада
Divident.€U Divident.€U

От 23 до 25 септември, Стара Загора посреща юбилейното 10-то издание на Фестивала на виното и културното наследство „Августиада“. Откриването ще бъде съчетано с Нощта на изкуствата пред Регионалния исторически музей, от 18.30 часа. В първия фестивален ден, от 20.30 часа, в Държавна опера Стара Загора ще бъде избрана и коронясана тазгодишната Царица Августиада.

Мястото, където ще бъде разположен традиционният за града фестивал, е Античен форум „Августа Траяна“. Организатори са Търговско-промишлена палата - Стара Загора и компания OINORAMA wine consulting & business solutions, в партньорство с Община Стара Загора.

По време на събитието ще бъдат представени най-добрите винарски изби у нас, както и ще се промотират премиерно различни кулинарни продукти. Фестивалът предлага и богата културна програма с участието на Държавна опера – Стара Загора, джаз формации и още много музикални изненади.

Повече информация за празника на виното и културата в древна Стара Загора, може да намерите във Фейсбук събитието https://fb.me/e/1DBi7AL62 и в сайта на фестивала - http://www.avgustiada.com/

Коментари към новината

Още новини от Туризъм