Новини от област Стара Загора и България

Представиха официално Николай Киров като старши треньор на ПФК "Берое" (ВИДЕО)

4375 14/09/2022 17:23 Спорт Стара Загора
Автор: Стоян СТРАТИЕВ Автор: Стоян СТРАТИЕВ

Изпълнителният директор на ПФК "Берое" Стелиян Попчев и председателя на СД Желязко Динев представиха новия треньор на ПФК "Берое" Николай Киров, след като Петър Хубчев неочаквано напусна поста по лични причини.

"Хубчев ми съобщи за решението си непосредствено преди срещата със "Спартак" Варна на 9 септември. Запазихме тази информация в тайна, защото можеше да се отрази зле на отбора преди този важен мач", разказа Стелиян Попчев. Той увери, че личните причини за напускането на Хубчев са уважителни и обективни, но няма право да ги коментира, именно защото са лични.

Ръководството на "Берое" се събрало веднага след мача и първото име, около което всички се обединили, било това на Николай Киров. "Не сме водили никакви разговори с други треньори, защото сме убедени, че именно Николай Киров е правилният избор в този момент. Ситуацията ни принуди да вземем мигновено решение, но въпреки това, то е добро за "Берое", посочи Попчев, като припомни, че Николай Кирове е един от успешните отбори на България.

Самият Николай Киров заяви, че е чест за него да застане начело на отбор с традиции и огромна фен публика като "Берое" и затова осъзнава и колко голяма е отговорността, която поема. Той посочи, че освен всичко останало, "Берое" разполага с много сериозна материална база. 

Киров заяви, че познава добре футболистите на "Берое", защото е наблюдавал внимателно играта им. Според него отборът е готвен до тук по най-добрия начин, което обаче не означава, че няма своите слабости. Той и ръководството вече обмислят подсилване на една от позициите, за която може да бъде привлечен нов играч.

Николай Киров вече мисли за първата среща, на която ще изведе новия си отбор "Берое" - срещу "Славия" тази събота от 19.45 на стадиона им в София.

"Тепърва ще говорим с момчетата за тактиката срещу "Славия", уточни Киров.

Ясен е и екипът, с който ще работи Николай Киров - първи помощник-треньор ще бъде Иван Кочев, кондиционен треньор ще бъде Атанас Николов, Тихомир Тодоров е треньор на вратарите.

Коментари към новината

Още новини от Спорт