Новини от област Стара Загора и България

591 първокласници ще прекрачат утре прага на казанлъшките училища

591 първокласници ще прекрачат утре прага на казанлъшките училища
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

На 15 септември за първи път ще прекрачат училищния праг 591 ученици в община Казанлък, разпределени в 33 паралелки. От тях 508 ученици са записани в училищата в град Казанлък. За сравнение - миналата година първокласниците бяха 599, съобщи на пресконференция зам.-кметът на Казанлък Лилия Цонкова.

Традиционно Община Казанлък е подготвила подаръци за всички училища, за първокласниците и за техните класни ръководители. Всеки първокласник ще получи книжка „Добре дошъл, първокласник!“ с лично обръщение от кмета на общината, както и седмична програма. За всяка паралелка е изработено специално табло за спомени, на което учениците ще могат да отбелязват важните за класа дати и събития, а също така и по една книга „Илюстрована история на средновековна България“ с автори проф. Николай Овчаров и проф. Пламен Павлов. Всички училища ще получат знамето на община Казанлък, Националното знаме на Република България и знамето на Европейския съюз.

В община Казанлък функционират общо 26 училища, от които 22 са общински и 4 държавни. 658 ученици в общината са завършили 7 клас през изминалата 2021/2022 учебна година, като се очаква те да продължат образованието си в следваща степен през тази учебна година.
452 са завършилите абитуриенти, а 476 ще бъдат дванадесетокласниците през тази учебна година в казанлъшките гимназии и средно училище.
Очаква се децата в детските градини и дневните детски ясли да бъдат около 2 600, а общият брой на учениците във всички учебни форми да е около 7 800.

Община Казанлък прави всичко възможно училищата и детските градини не само в града, но и в населените места да отговарят на всички съвременни изисквания за провеждане на образователен процес.
Всички училища и детски градини са осигурили необходимите учебници и учебни помагала за своите възпитаници. Всички детски и учебни заведения са обезпечили учебния процес с квалифицирани преподаватели.
Целта на Общината е да превърне стартирането на новата учебна година във важен и специален момент за учителите, учениците и техните семейства.

 

Коментари към новината

Още новини от Образование