Новини от област Стара Загора и България

В Гълъбово

Протестите "за" и против" "Брикел" разделиха жителите на Гълъбово (ВИДЕО)

Сашка ПАНАЙОТОВА Сашка ПАНАЙОТОВА

Напрежение, обиди и блъскане съпроводиха протеста и контрапротеста за мръсния въздух на Гълъбово

Сблъсък между протестиращи и защитници на топлоелектрическата централа „Брикел“ в Гълъбово породи напрежение и обидни думи между симпатизанти на двете страни, а кандидат-депутат от определена политическа сила беше изблъскан от работещи в централата.

Около 100 души, граждани на Гълъбово и представители на зелени неправителствени организации като Грийнпийс се събраха на протест пред портала на „Брикел“.

Протестиращите поискаха „Брикел“ да спре да замърсява въздуха на Гълъбово и да се модернизира или да затвори врати окончателно.

Контрапротест от няколкостотин души издигна лозунги в защита на централата и Брикетна фаблика и на консултанта на компанията Христо Ковачки, като препречи с жива верига достъпа до портала на "Брикел".

Протестът и контрапротестът бяха охранявани от двоен полицейски кордон, който беше оставил нещо като гранична бразда между двата лагера.

Въпреки това искри между противниците и защитниците на „Брикел“ запрехвърчаха и от двете страни

Кандидат за депутат се опита да разговаря със защитаващите „Брикел“ в опит да ги убеди, че централата е вредна за здравето им, но беше изблъскан и се наложи да бъде изведен от полицаите.

Около входа на централата се появи и изпълнителният директор на „Брикел“ Янилин Павлов, който обясни, че централата вече е изпълнила някои от забележките, предписани от РИОСВ – Стара Загора.

Вижте позициите на двете страни и атмосфера от протеста в Гълъбово във видеото.

Коментари към новината

Още новини от Икономика