Новини от област Стара Загора и България

Програмата на "Августиада" 2022 предлага възможности за забавление и бизнес

Програмата на Августиада 2022 предлага възможности за забавление и бизнес
Divident.€U Divident.€U

Традиционният за Стара Загора Фестивал на виното и културното наследство "Августиада" тази година ще проведе десетото си юбилейно издание от 23 до 25 септември на открито, на Античната улица в центъра на града.

Ето и програмата на Августиада 2022 накратко:

ДЕФИЛЕ АВГУСТИАДА ще започне в 18:00 на 23 септември от бул. Цар Симеон Велики, пресечката с ул. Парчевич. То ще се предвожда от кандидатките за Царицата на АВГУСТИАДА. В него ще дефилират участващите във фестивала винарни и други изложители, шеф готвачи от ресторантите на Стара Загора и възпитаници на ПГОХ Райна Княгиня, фолклорна група от Народно читалище Св. Климент Охридски 1858, Държавен куклен театър Стара Загора, Общинският духов оркестър и др.

Шествието ще се движи по бул. "Цар Симеон Велики", бул. "М. Методи Кусев", ул. "Лубор Байер", до вливането му в Античната улица, след което ще се проведе официалното откриване на фестивала.

ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАНЕ НА АВГУСТИАДА 2022 - 23 септември от 18:30, на сцена на Античната улица, след завършване на Дефилето.

ИЗБОР НА ЦАРИЦА НА АВГУСТИАДА 2022 - 23 септември от 20:30 в Държавна опера Стара Загора. Повече информация ще получите във Фейсбук и в Инстаграм, където можете да дадете гласа си за избраницата на публиката. Поканете приятели и партньори, ще бъде чудесен спектакъл! Входът е свободен.

ИЗЛОЖЕНИЕТО НА ВИНО И КУЛИНАРНИ ПРОДУКТИ ще се проведе на открито на Античната улица. Ще има изложение на действащи занаяти. Ще бъде отворено за посетители: На 23 септември от 18:00 до 23:00, в Нощта на изкуствата. На голям екран на сцената на изложението ще се излъчва на живо, както и в интернет, изборът на Царица на АВГУСТИАДА На 24 септември от 12:00 до 22:00 - изложение на вино и кулинарни продукти, втори ден.

ГАЛА ВЕЧЕР АВГУСТИАДА 2022 - от 20:00 в специална шатра на терасата на Регионална библиотека "Захарий Княжески", над Античната улица, специално меню, музикална програма, вина от "Августиада" и Балканския винен конкурс, куверт 60 лв.

От 19:00 до 21:00 меломаните могат да се насладят в залата на Държавна опера Стара Загора на спектаклите "Селска чест" и "Лейди Джейн". Преференциална цена на билета - 15 лв.

На 25 септември от 12 до 17:00 - изложение на вино и кулинарни продукти, трети ден. От 12:00 до 13:00 - Майсторски клас - Наградените вина на Балканския винен фестивал 2022 - на откритата сцена на Античната улица. Куверт 30 лв. В 16:30 ще бъдат обявени наградените вина на Августиада 2022.

По време на изложението ще могат да се дегустират над 250 вина, да се опитат различни кулинарни специалитети. Ще се презентират действащи занаяти, атракции от Регионален исторически музей.

На сцената през трите дни ще има разнообразна музикална програма. Входът е с билети от 10 лв. за един ден и 15 лв. за трите дни, които ще се продават на входа на изложението.

Билети могат да се закупят предварително, препоръчително за групови посещения. За комплексните посетители на събитията на АВГУСТИАДА 2022 е оформен ВИП куверт на стойност 100 лв. включващ: пропуск за трите дни на изложението, участие в майсторския клас, присъствие на Гала вечерта и на всички събития на фестивала. Всички куверти трябва предварително да се закупят до 20 септември.

Августиада е мястото, където фирмите могат да договорят вина директно от производител при атрактивни условия. Изложението е отлична възможност, чрез предварително закупуване на входни билети, за награждаване на работници и служители и за организиране на фирмен тийм-билдинг.

За допълнителна информация, заявки за участие, билети и куверти, можете да се обръщате на тел. 042 626297, 0888 718677 и на имейл office@chambersz.com. Входни билети и куверти се заявяват и получават в офиса на Търговско-промишлена палата Стара Загора, ул. Г. С. Раковски 66. Издават се фактури. Станете част от уникалния Фестивал АВГУСТИАДА 2022!

Информация за събитието - на сайта му www.avgustiada.com.

Коментари към новината

Още новини от Туризъм