Новини от област Стара Загора и България

Тракийският университет откри тържествено новата академична година

Тракийският университет откри тържествено новата академична година
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Тракийският университет откри тържествено новата академична 2022 – 2023 година. На събитието присъстваха областни управители, кметове на общини, директори на дирекции, училища, председатели на институции и организации.
Своя поздрав към студенти и преподаватели отправи и зам.-министърът на земеделието д- Крум Неделков, който е преподавател в университета.

„Добре дошли в голямото семейство на Тракийски университет. Благодаря ви, че избрахте да учите в този университет, да останете в България. Тракийският университет е сред лидерите на висшето образование в България“, каза при приветствието си към студентите ректорът на висшето учебно заведение доц. Добри Ярков. Той допълни, че старозагорското висше учебно заведение е интернационално. Със своите над 250 специалности , 10 000 студенти и над 650 преподаватели, ние сме в състояние да променим икономически модели и да помогнем на държавата, каза ректорът на Тракийския университет.

От своя страна студентите споделиха пред присъстващите, че изминалата година е била тежка, както заради ситуацията с ковид пандемията, така и заради войната в Украйна и всички други предизвикателства пред световната икономика. Над 50 студенти от старозагорското висше учебно заведение са били в отделенията за лечение на ковид и са помагали на лекарите, медицинските сестри и санитарите .

Зам.-министърът на земеделието доц. д-р Крум Неделков се обърна в приветствието си към студентите с думите: „ Системата на Министерство на земеделието има нужда от млади кадри с добро образование за бъдещото си развитие. От вас зависи нейното усъвършенстване и надграждане. От личен опит мога да заявя, че Тракийският университет е мястото, където получавате специализирано образование на много високо европейско ниво. Българското земеделие е динамично, развива се изключително бързо в последните години. Затова добрите перспективи пред вас са много, възползвайте се от тях“.

Свое приветствие към студентите, към първокурсниците и преподавателите направи и зам.-кметът на Стара Загора Иванка Сотирова. Чувствайте се добре в този град, ние имаме нужда от вас, каза Сотирова.
Зам-ректорът по учебната дейност доц. Нели Грозева поздрави първокурсниците и им пожела здрава и успешна година. „Най-важното, което носим в себе си е умът. Никой не може да ви отнеме образованието, опита и спомените, казва майка Тереза. Радвам се, че вие и вашите родители избрахте да инвестирате в образование“, каза в приветствието си доц. Грозева.

 

Коментари към новината

Още новини от Образование