Новини от област Стара Загора и България

БСП за България представи официално листата си с кандидат-депутати в Стара Загора

БСП за България представи официално листата си с кандидат-депутати в Стара Загора
Съдържание от Коалиция БСП за България Съдържание от Коалиция "БСП за България"

БСП официално представи кандидатдепутатската си листа пред граждани и симпатизанти в лапидариума на Регионалния исторически музей в Стара Загора.

След всичко направено в социалната сфера от последното редовно правителство, за нас е чест и гордост водач на нашата листа да бъде министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков, каза председателят на общинския съвет на БСП в Стара Загора Велина Атанасова.

„Ние от „Коалиция за България“ сме готови за тези избори. Водим кампанията за парламент с вдигнати глави и открити лица, защото доказахме, че можем да изпълняваме приетите програми и обещанията си.

Бюлетината с номер 28 е символ на надеждата за нас в тези изключително важни избори. С този номер ще продължим започнатото, за да живеят всички българи добре.

За да осъществим идеалите за справедливост, солидарност, равенство и родолюбие“, каза пред многобройните симпатизанти водачът на листата Георги Гьоков.

Той обърна внимание на факта, че кандидатите за депутати на „БСП за България“ ще работят за здрава и образована нация, която има модерна икономика, високи доходи и живее в чиста държава.

Кандидатът за народен представител Галина Господинова отбеляза направеното до момента от страна на БСП за жените и майките в България.

„БСП обеща и изпълни обещанието си за увеличаване на  размера на майчинството през втората година на 710 лева, увеличихме детските надбавки, постигнахме 600 лева необлагаем минимум за първо дете и 1200 лева за второ дете.

Ако на 2 октомври ни подкрепите, ние ще продължим да работим за еднократна помощ при раждане за първо дете – 500 лева, за второ - 1000 лева, трето 1500 лева, за увеличаване размера на еднократната помощ за майки студентки на 6500 лева.

Ще настояваме всички процедури за решаване на репродуктивни проблеми на семействата  да бъдат поети от държавата“, каза Господинова.

Георги Гьоков обърна внимание на това, че по време на управлението му в социалното министерство осигурителните и социални плащания са увеличени с над 25%.

„При пенсиите увеличението е двойно, предстои ново въздействие върху пенсионната система от 1 октомври, когато българските пенсионери ще получат средно по 15% увеличение. Замразихме цените на тока. 260 000 семейства подпомогнахме, които не могат да си плащат сметките. Увеличихме парите за хората с увреждания. Увеличихме парите на тези българи, които се грижат за хората с увреждания, както и обезщетенията при безработица, допълни той.

„Ще увеличим добавките към учителските пенсии, ще замразим цените на водата, парното. Ще работим за намаляване с 9% на цените на медицинските изделия  и лекарствата. Политиката на „БСП за България“ е ориентирана към стабилна  икономика и силна социална сфера, ориентирана е към подкрепа на младите хора, работещите, пенсионерите, на българските семейства. Предложенията ни са разумни, а програмата ни е гаранция за силна икономика и грижа за хората“, отбеляза той.

Милена Данкова, 15 –та в листата на „БСП за България“, е учител по професия. Тя подчерта предимството на безплатните детски градини и ясли, които дават възможност за свободен достъп на всички деца, постигнато от екипа на социалния министър Георги Гьоков. „Обещаваме да работим за еднакви учебници от 1 до 11 клас, еднократна помощ от 350 лева за всички от 1 до 4 клас и безплатни лекарства за всички деца до 14 години“, каза тя.

Бившият зам.-министър Иван Кръстев, втори в листата на „Коалиция за България“ в Стара Загора, подчерта, че водеща задача на „БСП за България“ е осигуряването на адекватни доходи за хората в страната. „За последните няколко месеца оставихме най-ниската безработица. В икономиката бяха налети 2 млрд. лева, с което беше запазена заетостта на над 300 000 души.

За нас на първо място остава жизненият стандарт на хората, качеството на живот. Това ще бъде основният ни приоритет“, каза Кръстев.

В края на вечерта кандидатите на коалиция „БСП за България“ и всички присъстващи запяха един от химните на хората, вярващи в социалистическите идеи - „Моя страна, моя България“.

Ето и пълната листа на „БСП за България“ в Стара Загора:


1. Георги Янчев Гьоков – водач

2. Иван Кръстев Кръстев

3. Пламен Станимиров Караджов

4. Иван Георгиев Айолов

5. Драго Янков Коев

6. Радостина Петрова Тотева

7. Велина Димитрова Атанасова

8. Галина Куманова Господинова

9. Милка Николова Кърпачева

10. Сашко Иванов Лозанов

11. Владимир Любомиров Грамовски

12. Динко Колев Господинов

13. Илка Иванова Петкова

14. Ирин Деянов Арбалов

15. Милена Златева Данкова

16. Радиана Георгиева Неделчева

17. Георги Николаев Тодоров

18. Жечка Стоянова Дрянова

19. Петър Георгиев Гончев

20. Кирилка Светославова Димитрова

21. Камен Ивов Мартинов

22. Иван Стоянов Върляков

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари към новината

Още новини от Политика