Новини от област Стара Загора и България

Посланикът на Португалия Н. Пр. Ан Мария Рибейро да Силва гостува на Чирпан

5513 08/09/2022 20:42 Общество България
Посланикът на Португалия Н. Пр. Ан Мария Рибейро да Силва гостува на Чирпан
Divident.€U Divident.€U

Португалският посланик у нас Н. Пр. Ан Мария Рибейро да Силва гостува в Чирпан за празника на града и се включи в събитията от културния календар. Тя се срещна с кмета Ивайло Крачолов и двамата обсъдиха въпроси от сферата на туризма, културата и спорта. Кметът представи възможностите за инвестиции в общината и приоритетите на общинското ръководство за развитието на Чирпан. В хода на разговора бяха изтъкнати отличните двустранни отношения между България и Португалия.

Дипломатът подчерта, че България става все по-интересна дестинация за португалците за винен и фестивален туризъм. По време на разговора акцент бе поставен върху побратимяването на Чирпан с португалски град, партньорство в проекти, участието на фолклорни групи и туроператори в Международния фестивал на лавандулата ′2023 и гостуване на винопроизводители.

Н. Пр. Ан Мария Рибейро да Силва изрази възхищението си от даденостите на региона и от видяното при посещението си в Палеонтологичния музей, Къща музей „Пейо К. Яворов“, Художествената галерия „Никола Манев“ и винения тур.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество