Новини от област Стара Загора и България

В Стара Загора

Безплатен градски тур "Старите сгради разказват"

Безплатен градски тур Старите сгради разказват
Divident.€U Divident.€U

И този септември жителите и гостите на Стара Загора могат да пропътуват 100 години назад във времето. Тази събота и неделя (10 и 11 септември) от 10.00 часа пред Туристически информационен център (бул.“Руски“ №27) ще започне завладяващата обиколка „Старите сгради разказват…“

В нея ще чуете срамежливи любовни истории, ще прочетете неизпратени писма и картички и ще откриете забавни навици и традиции от всекидневието на старозагорци, живели преди повече от 100 години. Маршрутът включва познати места с интригуваща история и непознати местни кътчета, които ще видите през погледа на предците ни.

Екскурзовод и през тази седмица ще бъде градският изследовател и доктор по социална антропология Мария Славчева, която ще разкрие вълнуващите и неразказани истории на Стара Загора.
Желаещите да участват в безплатния градски тур трябва да се запишат предварително. Това може да стане по най-удобния за Вас начин: на място в Туристически информационен център (бул.“Руски“ № 27), на тел.: 042/ 62 70 98, или като последват линка към формата: https://forms.gle/A2f4pnA3eZ2Vae5Y6
Местата в групите са ограничени до 20 души. Записването ще бъде преустановено при достигане на лимита за всяка група. За 11 септември – минимумът за група е 8 души, при по-малко записани турът няма да се състои.

Коментари към новината

Още новини от Туризъм