Новини от област Стара Загора и България

Общински фолклорен ансамбъл "Загоре" впечатли с изпълнение Пазарджик

2267 05/09/2022 15:13 Култура Сцени
Общински фолклорен ансамбъл Загоре впечатли с изпълнение Пазарджик
Divident.€U Divident.€U

Общинският фолклорен ансамбъл „Загоре“, с главен художествен ръководител Христо Иванов, отново спечели сърцата на публиката, този път от сцената в Пазарджик. Талантливите артисти изнесоха впечатляващ концерт, който бе част от Националните празници на професионалното фолклорно изкуство. На единствения такъв форум у нас – представящ българския фолклор от професионалисти, съхранили характерния стил на регионите си, старозагорци заслужиха бурни аплодисменти. Общо 14 професионални формации са част от програмата.

До 10 септември се провеждат Националните празници на професионалното фолклорно изкуство, а организатори са Община Пазарджик и Ансамбъл за национални песни и танци – Пазарджик. Началото на форума е поставено през 1993 г. Тазгодишното издание бе открито официално от Ансамбъл "Пазарджик", а в него ще се представят 14 професионални ансамбъла.

ОФА „Загоре“ ще зарадва и старозагорската публика с празничен концерт - навръх Деня на Съединението, от 11.00 часа, на площада пред Община Стара Загора, те ще поздравят жителите и гостите на града. Малко по-късно ще се присъединят към празнуващите в село Пряпорец, а вечерта ще бъдат част от програмата в село Малко Кадиево.

Коментари към новината

Още новини от Култура